28. helmikuuta 2013

Rymsteerausta

Uuden sohvan innoittamana järjestelin tänä aamuna olohuoneen uuteen uskoon. Projekti alkoi tyynyjen karsimisella, en raaski tuota uutta sohvaa täysin tyynyillä peittää. Ylimääräiset laitoin pinoon sohvan viereen, ne saa siitä kätevästi käyttöön tarvittaessa.


Tämä oli tilanne ennen uuden sohvan saapumista:



Hyllykön sain juuri ja juuri siirrettyä, nuo stereoiden johtohässäkät on kyllä vihoviimeisiä irroiteltavia.. Onneksi stereoista kuuluu, televisiosta sain siirreltäessä jonkun (??) johdon irtoamaan, eikä ole mitään hajua, mihin se pitäisi laittaa.. Tänään ei siis katsella välipalan jälkeen Maisaa. ;)


TV-tason halusin yhteen tasoon, juuri sellaiseksi kuin sen ostaessani suunnittelin. Sain sen päälle nyt Pentikin lamppuni ja kynttilätarjottimen - nyt näyttää emännän silmään oikein kivalle! 


Ja miten ihanan harmaata meillä on, kaikki passaa kivasti yhteen! Väripilkkuja on juuri sopivasti noiden mehikasvien muodossa hyllykössä. Näkymä tästä keittiönpöydän äärestä miellyttää silmää kovasti, tämä oli onnistunut järjestyksen muutos.

Nyt verkkoluentojen pariin - harmaana päivänä juuri sopivaa puuhaa! Toivottavasti edes jossain paistaa aurinko, meidän aamuinen auringonpaiste on muisto vaan.


27. helmikuuta 2013

Nyt se tuli!

Meidän ihana uusi sohva on monen kommervinkin jälkeen nostettu keittiönikkunasta sisään. Ja saatu omalle paikalleen. Huoh!


Kylläpä valon määrä moninkertaistui mustan sohvan poistuttua kuorma-autoon.

Tässä taitaa ilta mukavasti mennä ihmetellessä ja tyynyjä valitessa, heh.. Mut nyt pojat kylille, kissat yläkertaan ja minä käyn suojauksen kimppuun. 

Ei varmaan tarvitse sanoakaan, kuinka onnellinen emäntä täällä tällä hetkellä on! Tänään sattui muutakin oikein mukavaa, joten tästä tuli loppujen lopuksi tosi hyvä päivä! Ja aurinkokin paistoi hetken!

26. helmikuuta 2013

Taulukollaasille paikka

Olen täällä kovasti pähkäillyt taulukollaasin paikkaa, kuvat kun olisivat noudettavissa ja kehyksetkin on jo hankittu. Ennen sohvan saapumista en lopullista päätöstä tee, mutta sehän ei estä suunnittelua!

Ensimmäinen vaihtoehto on seinä keittiön ja olohuoneen ikkunoiden välissä. Tässä paikassa kollaasin näkisi joka puolelta alakertaa, mutta väli on aika kapea ja kaventui entisestään olohuoneen verhojen vuoksi. Lisäksi tuolle hyllylle pitäisi keksiä uusi paikka, ehkä raakalautaseinällä.


Toinen vaihtoehto on olohuoneen raakalautaseinällä,   mutta en ole oikein varma, istuisiko kollaasi tuolle seinälle. Hmm, vaikeaa tämä päätöksen teko joskus..

Haluaisin tuon levyttää tuon raakalautaseinän, mutta mies haraa vastaan. Ehkä mä sen vielä joku päivä saisin muuttamaan mieltään, tuo olis vaan mun mielestä parempi tasaisena valkoisena pintana tai siihen voisi ajatella jotain tehosteväriä tai -tapettia..


Sohvalla oleva neulemekko on viimeistelyvaiheessa, enää toinen sivusauma ja sen saa päälle! 

Tällaisia pohdintoja täällä tänään, kun pitäisi kuunnella määrällisen tutkimuksen luentoja.. Motivaatio herpaantui ihan hetkeksi vaan.. On pakko myöntää, että nuo tutkimusmetodologian kurssit ovat tällaiselle humanistihörhölle täyttä painajaista. Puolet asiasta menee aivan ohi ja toinen puolikas teettää aivan kauheasti töitä. No, ei se kurssi tässä ihmetellessä etene - kuulokkeet korville ja muistiinpanoja tekemään!

Puuhakasta viikon alkua sullekin!

24. helmikuuta 2013

18,96 euroa

Käväistiin eilen kyläilemässä Helsingissä ja päätettiin käydä kotiintulomatkalla Ikeassa. Ystävien luona aika suorastaan kiisi ja yhtäkkiä tulikin jo kiire. Olimme Ikean pihassa varttia vaille kuusi, joten ihmettelykierrokselle ei ollut aikaa. Tarkoituksena oli hakea pellavaiset verhot ja muutama paketti tuoksutuikkuja. 


Pellavaverhot olivat pettymyksekseni luonnonvalkoiset ja luonnonvalkoiset Ritva-verhot meiltä jo löytyy. Ainoat valkoiset, jotka silmääni sattuivat, olivat blogeissa paljon nähdyt Vivan-verhot. Verhojen hinta oli mukava yllätys, joten päätin ottaa ne mukaan kotiin mallattaviksi. Laskun loppusumma oli tuikkujen kanssa 18,96 euroa, en ole KOSKAAN tainnut päästä näin edullisesti kaikkien ihanien houkutusten keskellä..


Tämä aamu onkin kulunut lyhennysoperaation merkeissä, ei ole kyllä yhtään mun juttu tuo ompeleminen. Verhot jäi vähän liian pitkiksi, mutta näyttävät hyvältä, joten en käy purkamaan ompeleita.


Lopputulos on ihanan raikas ja verhot tuovat kivasti pehmeyttä olohuoneeseen. Nyt kun vertailen kuvia ennen ja jälkeen verhoja, näyttää nuo kuvat ilman verhoja vähän kolkoilta. Ihanan edullinen ja kaunis muutos!

Mahtaiskohan keittiöönkin sopia tuollaiset pitkät verhot? Ihan vaan vaihtelun vuoksi, tuo valelaskari on ollut jo muutaman vuoden paikoillaan ja kaipaisin jotain uutta sinnekin. Kympin verhot tosin eivät kovin suurta lovea lompakkoon tee, vaikka eivät sopisikaan. Nehän voi sitten vaikka värjätä harmaaksi ja vaihdella olkkarin ilmettä!

Nyt nauttimaan puhtaasta kodista ja lounaasta - rentoa sunnuntain jatkoa!

P.S. Koo, olit aivan oikeassa, parempi näin :)


22. helmikuuta 2013

Minille chinot

Pitihän sitä pojallekin hakea väripöksyt, Benettonilta löytyi nämä ihanan vihreät chinot! Body on viime kesän H&M:n mallistoa. Kivasti sopivat yhteen, kuten myös näköjään lattialla olevat Legot ja äitin pöksyt. ;)


Kauhea meno koko kuvaussession ajan, aina kun äiti yritti ottaa kuvan, halusi poika tulla antamaan pusun. Äiti sai tosi monta suukkoa ;)



Nyt on alettava puuhiin, poika sammahti vaunuihin ja tämä kaaos saa hetkeksi väistyä seesteisen kahvihetken alta. Taidan ottaa pullankin. Kauhea päänsärky on vaivannut koko aamun, joten sohvalla lepäillen vietetään tänään päikkäriaika. Villamekon viimeistelyä jatkan, jos jaksan - kohta sen saa päälle!

Ihanaa, viikonloppu on taas täällä mukavine menoineen!


21. helmikuuta 2013

Viimeisiä viedään

Muutaman viikon sisällä uuden sohvan pitäisi saapua ja tämä vanha pääsee kierrätykseen. Emme lähteneet sitä myymään, sillä verhoilu on täysin tiensä päässä. Kissojen kynnet ja kova kulutus ovat olleet liikaa kankaalle. Uuden sohvan kankaalle meillä oli kestävyyden suhteen kovemmat kriteerit kuin tälle aikoinaan - ostinhan tämän liikkuvaisena sinkkuna, joka ei paljon sohvaa kotona kuluttanut :) Harmittaa kyllä, etten silloin hankkinut sohvaan kestävämpää kangasta vaan valitsin ennemmin ulkonäöllisesti silmää miellyttävän. No, oppia ikä kaikki.. Ja kestihän se kuitenkin sen kuusi vuotta..


Mulla on aivan kauhea verho-ongelma, en keksi millään, millaiset verhot olohuoneeseen laittaisin. Pitkät luonnonvalkoiset mulla on, mutta pitäisiköhän ommella samanlainen valelaskari kuin keittiössäkin on, ikkunat kun ovat aika lähekkäin samalla seinällä, vai hankkisko jotkut unelman kevyet valkoiset/harmaat pitkät verhot? Vai olisko ilman verhoja, kuten nytkin? Ja ottais keittiöstäkin laskarin kesäksi pois?


Yläpuolella näkymiä pikkuhuoneesta olohuoneeseen ja keittiöön ja alapuolella näkymä sohvalta pikkuhuoneeseen. Keep calm -posterin kohdalla oli oviaukko, joka oli aika hassussa paikassa heti takan vieressä ja se laitettiinkin raakalautaseinän alle piiloon remontin yhteydessä. 

Tuon miehen mukanaan tuoman telkkarin kokoon mä en vaan millään totu. Ihan kamalan iso musta möhkäle! ;)

Olen jo niin tottunut tähän mustavalkoiseen lookiin, että hieman jännitän harmaan sohvan saapumista. Onneksi matot ja säkkituoli ovat sentään vielä mustat - koristetyynyjä taidan myös muutaman mustan hankkia, ettei ihan vieraan näköiseksi muutu. :)


20. helmikuuta 2013

Keittiö tänään

En ole tainnut aikaisemmin laittaa kovinkaan paljon kokonaiskuvaa antavia kuvia blogiin, vaan olen keskittynyt enemmän yksityiskohtien kuvailuun. Muiden blogeissa pidän juuri näistä kuvista, joista saa kokonaiskuvan tilasta, joten ajattelin omaakin kotiani esitellä hieman laajemmasta kuvakulmasta.

Lasikuistilta sisään astuttaessa näky on tämä. Iskun pöytään ja tuoleihin olen todella tyytyväinen edelleen, toivottavasti ne kestävät vielä vuosia. Kuusi vuotta sitten ne ostin kuten tuon lampunkin, sen löysin Prismasta. Keittiö on remontoitu lokakuussa 2010 ja kaikki vanha kaapistoista muovimattoon sai väistyä - vain vanha puuhella säilytettiin ja muovimaton alla ollut lautalattia.


Oviaukkoa laajennettiin myös remontin yhteydessä. Aikaisemmin siinä oli normaali oviaukko ovella. Myös keittiön toisesta päästä poistettiin ovi ja oviaukkoa suurennettiin. Toi avaruutta alakertaan tosi paljon lisää.






Viimeisestä kuvasta huomaa hyvin eron keittiön ja olohuoneen lattioiden välillä. Keittiön lattia käsiteltiin uudelleen tammikuussa, raot massattiin ja lattia sai uuden maalipinnan. Lattian maalaamisesta täällä lisää. Olohuoneen lattian olemme suunnitelleet maalaavamme jossain vaiheessa kesällä. Samalla laitamme listat kynnyslautojen molemmille puolille.

Huomenna olohuoneen kimppuun, viimeisiä kuvia ihanasta mustasta sohvastani!



19. helmikuuta 2013

Vihdoinkin valkoiset

Yksi viikonloppu varmaan jo joulukuun alussa innostuin maalaamaan portaidemme kaiteet. Ei ne nyt kauheat puun värisinä olleet, mutta halusin niistä ehdottomasti valkoiset. Ja onneksi kävin maalaamaan, niistä tuli tosi kauniit. 


Ero on suuri valkoisella ja puun värisellä.


Tuolle peilistä näkyvälle sähkökaapille on tehtävä myös jotain, vielä ei ole edes idean tynkää.. 

Ihanaa, ulkona paistaa pitkän tauon jälkeen aurinko.  Ja illalla pääsee ystävän kanssa elokuviin ja kahvittelemaan! Juuri sopivasti piristysruisketta tämän emännän päivään!


18. helmikuuta 2013

Juustoportilla

Nähtiin ystävän kanssa eilen puolessa välissä Juustoportilla lounaan merkeissä, enkä malttanut pysytellä poissa Pentikin myymälästä. Ja hyvä niin, sillä tein muutaman edullisen alelöydön.

Ystäväni tämän Twist-sarjan pussukan minulle löysi, tämän kevään uutuuksia ihanissa väreissä. Minä valitsin kauniin harmaan ja jätin hempeät vaaleanpunaiset ja -vihreät kauppaan. Lumia sopii oikein kivasti pussukkaan ja kosketuspinta kestää ehkä vähän kauemmin suojattuna.


Sarjaan kuuluu kaikkea pientä arjen sulostuttajaa, suosittelen kurkkaamaan Pentikin sivuilta.

Kuva lainattu Pentikin nettisivuilta.

Alesta löytyi myös musta valokuvakehys pojan huoneeseen, siellä saa nyt värit väistyä harmaan, valkoisen ja mustan tieltä. 


Ei ne värilliset tekstiilit sitten kuitenkaan ollut mun juttu (kokeilla kuitenkin piti) ja vielä kun saan päättää itse pojan huoneen sisustuksen, niin laitetaan värilliset odottamaan kaappiin. Löysin kangaskaupan alelaarista 5 eurolla muutaman metrin palan harmaata pellavakangasta ja siitä suunnittelin ompelevani tällä viikolla pojalle uudet valelaskosverhot ja muutaman tyynynpäällisen.


Lumista viikon alkua, ihanan talvinen tunnelma ulkosalla!

16. helmikuuta 2013

Alesta valokuvakehyksiä

Tiimarissa (ainakin Lahden Trion) oli kaikki valokuvakehykset 3 kappaletta 5 eurolla ja olisin varmasti hamstrannut ihan urakalla mustia kehyksiä, ellei kassissa olisi ollut jo kasa kehyksiä JYSKistä - paljon kovemmalla hinnalla, höh!

Kyllä noihin kuvatkin tulee jossain vaiheessa, nyt vaan halusin saada niistä mahdollisimman nopeasti kuvat tänne ja vinkata teille loistavasti kehysalesta.


JYSKin setti


Nuo meidän Ikean kehykset ovat hajonneet yksi toisensa jälkeen, joten tarvetta uusille kehyksille oli. Olen teetättänyt paljon kuvia meidän perheestä ja ne olisi tarkoitus laittaa uusiin kehyksiin jollekin olohuoneen seinistä. Seinätilaahan meidän olohuoneessa ei kauheasti ole, joten kova pähkäily täällä on edessä taulujen paikasta. 

Tiimarin setti


Ennen uuden sohvan kotiutumista en vielä tee taulukollaasia seinälle, sillä koko olohuoneen ilme muuttuu varmasti aika lailla uuden pienemmän sohvan johdosta. Taulukollaasin paikkaa pähkäilen varmasti keväämmällä täällä blogissakin :)

Nyt pitsan paistoon, täytteinä tänä lauantaina ilmakuivattua kinkkua, rucolaa, vuohenjuustoa ja katkarapuja - NAM!! 

Kivaa lauantai-illan jatkoa sinullekin!

15. helmikuuta 2013

Värien villitsemä

Rakastan vaatteissa mustaa. Se vaan on aina tyylikäs ja aina in. Toinen lemppari on valkoinen. Kesät talvet. Vuodesta toiseen.

Olin ihastellut värikkäitä farkkuja, mutta ajattelin, että mun päällä sellaisia ei tulla näkemään. 
Satuttiin kuitenkin Spirit Storen alepäiville ja siellä oli vihreitä ja sinisiä Leen stretchfarkkuja 22 euron hintaan. Aikani hypisteltyäni otin molemmat, kun halvalla sai. Lähti sieltä mukaan mustaakin,  Soaked in Luxuryn satiinitunika hurjaan 15 euron hintaan.. Ai että nää alelöydöt saa mut onnelliseksi ;)




Nyt olen pitänyt niitä joka päivä, yhdistänyt mustaan ja valkoiseen. Näistä taisi tulla mun uudet lempparit. Pitäisköhän vielä ostaa pinkit tai sitten noita hempeämpiä karkkivärejä? ;)





Kummasti nuo värit päällä piristää ja tuo sellaisen ihanan kevään odotus -fiiliksen! Kuten myös tuo ihana hiljalleen vihertyvä oliivipuukin.

Piristää myös se, että kuvista huomaa itsekin pienentyneen vatsan ja kaventuneet reidet, jihuuuuuu!!

Ajatelkaa, mennään jo puolessa välissä helmikuuta, hurjaa vauhtia se kevät ja kyntötyöt lähestyvät ;) Mun sormet jo syyhyää ihan kauheasti tuonne pihan kimppuun, täytyy vaan vielä vähän hioa suunnitelmia!


14. helmikuuta 2013

Bambupuikoilla

Mekko edistyy hitaasti. Mutta varmasti. Tänään pojat olivat muutaman tunnin omilla teillään ja minä käytin ajan hyväkseni neuloen.

 Rauhallinen koti, stereoista Haloo Helsinkiä (uusi levy ystävänpäivälahjaksi mieheltä) ja bambupuikkojen hiljainen napse - ihanaa luksusta! Huomenna pääsen yhdistelemään etu- ja takaosaa ja aloittamaan poolokauluksen teon. Ensi viikolla se on ehkä jo päällä!


Takaosa on yksinkertainen, pelkkää oikeaa silmukkaa, valmistuu ihanan sukkelaan! Koko vielä vähän jännittää, mutta pianhan tuo selviää ;)

Ihastelin tänään myös tätä lisääntyneen valon määrää, ihanaa tämäkin pitkän pimeän jakson jälkeen. 

Me lähdetään huomenna heti aamusta liikenteeseen, meillä on nimittäin muskaripäivä ja tiedossa on taaperotouhuja ja musisointia! Aika kiva tapa aloittaa viikonloppu.

Touhukasta päivää ja viikonloppua sullekin!


Hyväksyminen tienä onnellisuuteen

Viikonloppureissullamme Helsingissä käväisin myös Akateemisessa kirjakaupassa, sitä ei jätetä missään nimessä väliin yhdelläkään reissulla. Aikomuksenani oli hakea miehelle ystävänpäivälahja, mutta koska tiesin mitä hain ja kirja löytyikin sukkelaan, jäi vielä hieman luppoaikaa kaupassa kiertelyyn.

Kipaisin siis yläkertaan tutkailemaan elämäntapa/filosofiakirjallisuutta. Nähdessäni tämän David Richon kirjoittaman kirjan kannen ja luettuani sisällysluettelon tiesin tämän lähtevän mukaani.

David Richo:
Viisi asiaa joita ei voi muuttaa
Hyväksyminen tienä onnellisuuteen


Olen paljon pohtinut viimeisen muutaman vuoden aikana ihmisen onnellisuutta ja kuinka oma käytös ja oma tapa suhtautua asioihin ympärillä vaikuttavat siihen. Olen yrittänyt olla pähkäilemättä loputtomiin asioita, joille en mitään voi. Samoin olen yrittänyt suhtautua ihmisiin, en ole enää pähkäillyt loputtomiin toisten epäreilua tai epäkunnioittavaa käytöstä, sille kun en itse mitään voi. Jos en voi muuttaa asiaa, täytyy se vaan hyväksyä ja antaa olla. Välillä olen onnistunut, välillä en, mutta oikeaan suuntaan olen menossa. 

Tämä kirja antaa paljon pohdittavaa hyväksymisestä ja sen kautta saavutettavasta tyytyväisyydestä ja onnellisuudesta. 

"Anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa ne, jotka voin ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan."
-Reinhold Niebuhr-

Olispa joskus näin viisas! 
Tai edes silloin tällöin.

Niin ja muistakaa kertoa niille ystäville, läheisille ja myös omalle rakkaalle, että ne on tärkeitä. Muulloinkin kuin tänään. Ihanaa Ystävänpäivää!

13. helmikuuta 2013

Laiska-Laila

Työjakson päätyttyä päätin tiukasti alkaa vääntämään seuraavaa esseetä. Sain sivun kirjoitettua ja sitten tuli viikonloppu ja ihana matka miehen kanssa. Sunnuntaina päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa heti maanantaina päikkäriaikaan kirjoittamisen. En ole vielä ehtinyt aloittaa ja nyt on jo keskiviikko.

Syy on, että mua laiskotuttaa. Mun opiskelumotivaatio on hukassa. Jään päikkäriaikaan sohvalle miettimään uutta järjestystä ja uusia tauluja/koriste-esineitä tauluhyllyille, rapsuttelemaan kissoja, lämmittämään puuhellaa, järjestelemään paikkoja, lukemaan blogeja, neulomaan. 



Kohta alkaa tulla jo kiire sen esseen kanssa, mutta taidan toimia parhaiten pienen (tai suuremman) paineen alaisena. Mutta en mä taida vielä tänään sitä aloittaa, ehkä sitten huomenna. Tänään vaan pyöritään kaupungilla ja lenkkeillään ystävän kanssa.

Ensi viikolla on kyllä jo tosi kiire..

Toivottavasti teillä muilla on touhukkaampi päivä menossa. Tai sitten yhtä laiska. Molempi parempi. 


12. helmikuuta 2013

Me kaksi ja Helsinki

Me vietettiin kahdelleen reilu vuorokausi mun lempikaupungissa Helsingissä. Hotellihuone otettiin ytimestä tavoitteena päästä joka paikkaan kävellen - tunnelmallisesti räntäsateessa tällä kertaa.


Tällä kertaa käveltiin vaan keskustan katuja, käsi kädessä, jutellen ihan rauhassa, nautittiin ravintolaillallisesta kahdelleen, pitkistä yöunista ja raukeasta aamusta. Päätettiin tehdä sama uusiksi keväämmällä. Niin hyvää tämä teki. 


Mulla tulee välillä tosi iso ikävä Helsingin katuja. Sörkkaa ja Kalliota erityisesti, Haagaakin vähän. Silloin sinne on päästävä, onneksi sijaitsee tunnin matkan päässä!

Kamera jäi tietenkin kotiin, joten oli käytettävä vanhoja, vuosia vanhoja kuvia. Nämä paikat olivat Helsingissä asuessani ehdottomia lempipaikkojani, näissä tuli käytyä usein - jo pelkkä kuvien katselu saa hymyn korviin!

Muistakaa te muutkin lähteä välillä arkea karkuun, se kannattaa! ;)


9. helmikuuta 2013

Oliivipuun kevät

Meillä taitaa olla jo kevät, sillä jo kuolleeksi luulemani oliivipuu puskee uutta lehteä ja versoa. Ihana yllätys, ei tarvinnutkaan ostaa kesäksi uutta oliivipuuta terassille. Ehkä. Näköjään tuo oliivipuu talvehtii tuossa takan vieressäkin - ilman lehtiä tosin tämä meidän puu.

En mä nyt oikein tiedä, mitä tuosta pitäisi ajatella. No, olkoot tuossa vielä hetken tarkkailtavana, josko siitä puun näköinen tulisi..




Yhtä tuuheaa kuin viime kesänä siitä tuskin tulee, aika jännästi on nuo uudet lehdet lähteneet kasvamaan. Mielenkiinnolla odottelen, että miltä tuo raahka alkaa näyttämään..


Onko muilla käynyt näin? 

Tätä ihanaa vihreää ihastellessa tuli jo sellainen ihana kevätfiilis, jota hieman ehkä latistaa tuo pakkanen ja nuo lumihanget. Eikä aurinkokaan paista ;)

8. helmikuuta 2013

Kotiäidin aikatauluton arki

Kymmenen päivän sijaisuus alkaa olla lopuillaan ja jään taas onnellisena kodin kiireettömään arkeen - 
leikkimään ja lukemaan lapsen kanssa, nauttimaan rauhallisista päiväunihetkistä, tekemään rauhassa kotitöitä, leipomaan, päiväkahvittelemaan ystävien kanssa, viettämään aikataulutonta arkea, opiskelemaan ja tekemään käsitöitä.


Hoitovapaalla olen tehnyt muutaman sijaisuuspätkän ja on sanottava, että kyllä työssäkäyvän äidin aika on iltaisin kortilla. Kotona ollessa on koko päivä aikaa tehdä ne samat asiat, jotka töissä käydessä hoidetaan kiireellä illalla töiden jälkeen, jotta ehditään edes hetki leikkiä lapsen kanssa, ennen kuin se jo menee nukkumaan. On todellista luksusta saada puuhastella tuon pienen ihmisenalun kanssa päivät pitkät. Tämä on minulle elämän hidastamista parhaimmillaan.


Töihin paluu on kylläkin lähempänä päivä päivältä, mutta onneksi saan vielä tovin viettää tätä kiireetöntä arkea pienokaiseni kanssa. Töihinkin palaan kyllä mielelläni ensi syksynä, enkä stressaa asiaa kovinkaan paljon. 
  
Kuvilla ei ole mitään tekemistä kotiäitiyden kanssa. Tai oikeastaan on niillä sen verran, että kotiäitinä olen kotona arkena valoisaan aikaan. Ja minulla on aikaa niiden päiväunien aikaan harjoitella kuvaamista tuolla miehen järkkärillä. Ja onhan minulla enemmän aikaa nauttia kaikesta kauniista ympärilläni. Kuten tuosta timjamista. Pieniä arjen iloja.

Ihanaa, perjantai ja viikonloppu! Tämä viikonloppu aloitetaan päiväkahvittelemalla ystävien kanssa ja illemmalla sauvailulenkkeilemällä ystävän kanssa!

7. helmikuuta 2013

Ja sit me kehrättiin!

Päikkäriaikaan me kehrättiin kilpaa, Leevi ja minä. 


Kyllä tuollainen kehräävä juuri herännyt kissa on syötävän suloinen!


Meidän ilta taitaa jatkua samalla linjalla, kehrätään kilpaa koko pesue sohvalla. Ruokanakin on pakastepitsaa, jotta kehräämiselle jää enemmän aikaa. Kylläpä laiskottaakin ihan urakalla :D

Onkohan tätä laiskaa fiilistä liikenteessä muuallakin?

6. helmikuuta 2013

Sohva tilattu

Jossain vaiheessa alkoi tuntua, ettei meidän tulevaa sohvaa ole olemassakaan. Se Como ei miellyttänyt miestä, silmää hivelevien sohvien hinnat oli aivan liian korkeita meidän budjettiin, budjettiin sopivat sohvat eivät miellyttäneet tai jompikumpi vaan ei innostunut toisen ehdotuksesta. 

Löysimme lopulta molempien silmää hivelevän sohvan kauniilla kestävällä kankaalla ja samaa sarjaa olevan rahin - budjettia oli kuitenkin vähän venytettävä.. Meidän uusi sohva on tilauksessa ja se on Askon Mod Trendi -moduulisohvasarjaa.

Kuva lainattu Askon sivuilta. 

Siinä se on, luonnossa tosin hieman tummempi. 

Eikö olekin IHANA!?


Kauhean vaikeaa löytää molempia miellyttävä malli, siihen molempia miellyttävä kangas ja vieläpä molempia miellyttävällä hinnalla - kaikki tuossa sohvassa taitaa olla aikamoista kompromissia, kaunista sellaista kylläkin. On myönnettävä, että olen aikaisemmin päässyt helpolla yksin itselleni sohvaa valitessani ;)

Tänään tilatessa saimme vielä - 25 % alennuksen, joka huojensi hintaa mukavasti! Onko kellään tätä sohvasarjaa? Mielelläni kuulisin käyttökokemuksia!

Hetken vielä ihailen kuvia, sitten hellan ääreen. Rentoa iltaa itse kullekin!

5. helmikuuta 2013

In ja Out 2013

Sain  Onnen omenia-blogista mielenkiintoisen haasteen koskien tämän vuoden sisustustrendejä. Ensimmäinen ajatus oli, että mitä ihmettä mä siihen kirjoitan! Luen kyllä sisustusblogeja laidasta laitaan, mutta sen syvemmin en trendejä seuraa. Oma sisustuskin on vuodesta toiseen sama, vain pieniä sisustuselementtejä ostan tai teen ja haen niillä uutta ilmettä sisustukseen. 

Teen siis tämän postauksen siitä, minkä uskoisin/toivoisin tulevan trendiksi ja minkä uskoisin/toivoisin poistuvan.

Uskon, että pinnalla tänä vuonna ovat:

- musta, harmaa ja valkoinen väri sisustuksessa
- uutena sisustusvärinä uskon fuksian ja vihreän uuteen tulemiseen - näin olen jostain lukenut ;)
- itse tekeminen jatkaa trendinä (neulominen, virkkaaminen, huovutus, mattojen kutominen, kaikenlaiset käsityöt)
- puuta näkyy sisustuksessa jo tosi paljon, meilläkin halkojen muodossa, heh
- 50-luvun huonekalut ja muotoilu
- ekologisuus ja kierrättäminen jatkuvat trendinä
- abstraktit ja graafiset kuviot ovat jo muodostuneet trendiksi











Poistuvia trendejä uskoisin olevan:

- sinkkiset astiat
- yltiömoderni kulmikkuus huonekaluissa

- sisustustarrat
- tekstitaulut hiljalleen
- divaanisohvat
- maalaisromantiikka



Meillä on maalaisromantiikkaa lukuun ottamatta näitä kaikkia poistuvia trendejä kotona ja on jatkossakin. Ohimenevät trendit näkyvät edelleenkin tekstiileissä ja piensisustustavarassa, kaikki isompi ja kalliimpi on mahdollisimman ajatonta.

En jaa tätä enää eteenpäin, sillä tämä on pyörinyt jo niin monessa blogissa jo tovin. Saat ottaa se mieluusti mukaasi, vinkkaa vaan kommenttiboksissa siitä, niin tulen kurkkaamaan sun trendit!


Päätin käyttää postauksessa omia kuviani, vaikka monella onkin ollut ihania sisustuskollaaseja. Mä en ensiksikään osaa niitä tehdä ja toiseksi mua arveluttaa aika paljon toisten kuvien lainailu. 

Tänään vuorossa sinnikästä sohvan metsästystä, vihdoinkin ollaan jo niin hyvässä hapessa!