30. tammikuuta 2013

Onnea arpajaisissa!

Katja arpoi blogissaan Project Mama Stokken Playtrayn ja minä onnekas sen voitin! Olin tuollaisesta haaveillut jonkin aikaa, mutta en vielä ollut raaskinut sitä ostaa. Hoitovapaalla budjetti on kumman rajallinen. Tuolin ostimme edullisesti käytettynä pyökinvärisenä, se oli ollut kovassa käytössä vuosia, mutta oli edelleen tosi hyvässä kunnossa. Maalautimme tuolin tutun verstaalla mustaksi ja värivalintaan olemme olleet tyytyväisiä. Vauvasetti ja pehmusteetkin meillä oli lainassa ystävältä - säästettiin siinäkin pitkä penni!


Nyt olemme testanneet Playtrayta viikon verran ja olen kapistukseen erittäin tyytyväinen. Vauvasetti alkoi käydä vähän pieneksi meidän isolle kestovaippoja käyttävälle pojalle ja siitä olisi pitänyt pian luopua joka tapauksessa. Tuon tarjottimen kanssa ei ole ahdasta, tilaa on ehkä vähän liikaakin, sillä ensimmäisen kerran tuo vekara yritti kiivetä ylös tuolista tuohon tarjottimelle. 


 Sormiruokailu sujuu tarjottimen kanssa paremmin kuin ajattelin. Uskoin ruokaa olevan sylissä enemmän kuin suussa tai tarjottimella, mutta yllättävän puhtaana pysyy pojan syli ja muu tuoli. Ruoka onkin sitten ruokalapussa, mutta näppärästi tuo kaveri sieltä ruoan suuhun kaivaa..


Koska meidän poika on vasta reilun vuoden vanha, on tuo tarjottimen alla oleva nauha erittäin hyödyllinen - pitää hyvin pojan paikallaan liukkaalla tuolilla. Liikkuvaisemmalla kaverilla tuo nauha ei varmasti yksinään toimi, vauvasetti onneksi tarvittaessa mahtuu tuohon alle. 


Mikäli haluat itsellesi samanlaisen, tarjoaa Playtray Finland lukijoilleni kahden päivän ajan  (to 31.1.- pe 1.2.2013) Playtray-tarjottimista - 15 % alennuksen koodilla "Sagolik" 

Voit tilata omasi täältä.


Viikonloppuna päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja vastata vihdoinkin kaikkiin kivoihin haasteisiin, joita olen viime viikkoina saanut. 

Nyt unta palloon, saunan jälkeinen ihana raukeus alkaa painaa silmäluomia.. 






29. tammikuuta 2013

Hyvästit paneelitaivaalle

Aloittelin muistaakseni jo marraskuussa maalaamaan saunan pukuhuoneen kellastunutta paneelia valkoiseksi. Projekti on venynyt ja vanunut, maalauksen sain kyllä jo viikkoja sitten valmiiksi, mutta en saanut kuvattua lopputulosta. Meidän sauna sijaitsee kellarissa perusrintamamiestalotyyliin ja siihen samaan tyyliin sinne myös kuljetaan ulkokautta. Tämä vaikuttaa meillä saunan lämmitykseen, ei tule edes joka viikko laitettua saunaa tulille.. Harmi, sillä saunassa on ihanan lempeät löylyt!


Tuon mustan trikookuteesta virkatun maton parissa vierähti tunti jos toinenkin viimeisten kolmen viikon aikana, mutta eilen illalla senkin sain vihdoin valmiiksi! Nyt on kaikki pukuhuoneessa kohdillaan ja kokonaisilme on raikkaampi. Täytyy kuitenkin vielä maalata nuo tiiliseinät ja katto, ne näyttävät hieman keltaisilta uuden maalipinnan vieressä. 


Lasikuistin vanhalle naulakollekin löytyi uusi paikka pukuhuoneesta. Vein saunalle myös lyhtyjä, kynttilänvalossa on vaan paljon tunnelmallisempi vilvoitella! Nuo vanhat portaat lyhtyjen alla on toisaalta hauska yksityiskohta pukuhuoneessa, toisaalta taas ei...


Oviin ostin uudet metalliset vetimet vanhojen kellastuneiden muovisten sijalle. Tuo penkki on peritty talon mukana ja sekin sai uuden ilmeen valkoisella maalilla. 



Jossain vaiheessa koko höskä menee uusiksi, mutta mennään tällä jonkin aikaa. Muovimatto saa siis vaan kelvata - senhän voi aina peittää matoilla! :) 

Ennen-kuvia ei ole tarjota, koska emäntä muisti väärin - mulla oli hyvin vahva mielikuva siitä, että pukkarissa kovasti kuvailin ennen maalaamista, mutta väärin muistin. Höh. 

Tänä iltana taas sauna tulille, ihanaa! Taas on puitakin, viikonloppuna miehen kanssa kannettiin neljä mottia klapeja puuvarastoon.. Tuntee kropassaan jotain tehneensä! 






28. tammikuuta 2013

Sisään Teemaa, ulos Ikean Dineraa

Viime aikoina Ikean Dinera-astiasto on saanut seistä rauhassa astiakaapissa, sillä olemme siirtyneet käyttämään Teemaa myös arkikäytössä. 


Käytimme juuri hyväksemme Sokoksen loistavaa alea valkoisesta Teemasta ja ostimme kuusi syvää lautasta ja leipälautasta. Meillä on nyt sopivan kokoinen astiasto valkoista, mustaa ja vihreää Teemaa. Kartion suurempia kirkkaanvärisiä laseja ja Teeman valkoinen tai musta teekannu ovat vielä ostoslistalla, sitten alkaa koko astiasto olla kasassa.


Olen tuskaillut jo tovin onnettomia säilytystiloja ja nyt päätin kylmästi laittaa Ikean Dinera-astiaston eteenpäin. Pidän siitä kyllä vieläkin, mutta Teemasta pidän enemmän ;) Ei sattuis kellään olemaan tarvetta tällaiselle astiastolle 20 euron hintaan?? ;) Nouto Lahden lähistöltä. Astiasto on ollut käytössä 5 vuotta ja se sisältää 6 ruokalautasta, 6 leipälautasta, 6 syvää lautasta, 3 suorakaiteen muotoista tarjoilulautasta ja 5 mukia (yksi saatiin viikonloppuna rikki). 

Onko kellään kokemusta Torista tai muusta nettikirpparista, missäköhän tällaisen astiaston saisi myytyä? Huutonettiä en jaksa ja Facebookissa en ole, joten nämä kaksi myyntikanavaa ovat poissuljettuja vaihtoehtoja. 


Tätä harmaata väriä ei muuten enää valmisteta, Ikean nykyinen versio on harmaansininen ja paljon vaaleampi kuin tämä vanhempi versio. 

Ihanaa, ulkona sataa lunta - nää kaksi lähtee nyt ulos ihmettelemään lumihiutaleita ja pulkkailemaan!

25. tammikuuta 2013

Vaatekaapista kirjahyllyksi

Aikaisemmin työhuoneena toiminut, hiljattain pikkuhuoneeksi ristitty huone sai uuden järjestyksen lattian maalauksen jälkeen. 


Meillä on ollut tuossa pikkuhuoneessa Iskun vaatekaappi, joka on ollut tuohon tilaan liian iso. Aukeavat ovet ovat vaatineet paljon tilaa ympärilleen ja tilaahan tuolla ei ole. 


Olin jo myymässä kaappia meille tarpeettomana, mutta sitten muistin portaikon alla olevat banaanilaatikot, jotka ovat täynnä kirjoja. Ja päätin tehdä tästä entisestä vaatekaapista kirjahyllyn, ruuvasin ovet vaan irti. Eikä maksanut mitään! Onhan tuo hyllykin aika lailla tungettuna tuonne nurkkaan, mutta mua se ei häiritse, ihme kyllä :) Alimmalla hyllyllä on varastoituna sellaisia tavaroita, joita tarvitsemme todella harvoin.



Minusta on ihanaa, että kirjat on näkyvillä ja että ne on helposti saatavilla. Pojan kanssa istumme tuossa sohvalla joka päivä ja luemme kirjoja. Hän ottaa hyllystä itse kirjan, jota haluaa luettavan ja joskus istumme pitkänkin tovin ja luemme monta kirjaa kerralla - paljon lukevasta äidistä on aivan ihanaa, että lapsikin on innostunut kirjoista!


Uuden järjestyksen myötä saimme myös Ikean laatikoston mahtumaan tähän huoneeseen. Yläkerrasta tuomme vielä telkkarin tuohon tason päälle, sillä ei me katsella koskaan telkkaria sängyssä ja se on täysin tyhjän panttina siellä. Lipasto kätkee myös kätevästi melkein kaikki pojan lelut, leviteltynäkin ne melkein pysyvät tuolla pikkuhuoneessa.. ;)

Viikonloppuna mulla olis toiveissa, että tuo ruokapöytä vihdoinkin pääsisi omalle paikalleen keittiöön - on aika ahdas tunnelma tässä meidän pienessä olkkarissa tällä hetkellä.. Muuten vaan kotoillaan ja nautitaan harrastuksista ja kyläilijöistä!

Rentouttavaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua sinulle!

23. tammikuuta 2013

Vuonna 2012

Olen mielenkiinnolla lueskellut tosi monesta blogista yhteenvetoja viime vuodesta ja tahdoin itselleni muistoksi myös sellaisen tehdä. Viime vuosi oli meille erityinen, meitä olikin yhtäkkiä kolme. Meidän ihana pieni perhe.

Tammi- ja helmikuussa blogi eleli hiljaiseloa, kotona ihasteltiin pientä uutta perheenjäsentä ja harjoiteltiin vauva-arkea.

Maaliskuussa menimme naimisiin ja olimme häämatkalla me kaikki kolme Ylläksellä. Paljon myös sisustelin ja tein käsitöitä, energiaa alkoi taas olla.



Huhtikuussa nautittiin auringosta, ulkoiltiin paljon, nautittiin kotonaolosta ja tehtiin pihasuunnitelmia. Sain myös erityispedagogiikan perusopinnot suoritettua yllätykseksi itsellenikin. Kävimme myös kovasti kannustamassa Pelicansia playoffseissa.



Toukokuu alkoi sairastellen, vappuna iski norovirus pienimpään ja muutaman päivän sisällä oltiin kaikki kipeinä. Laitoin etupihalle pienen terassin, pihalta kaadettiin monta koivua, tehtiin parkkipaikka ja saatiin tauluhyllyt seinälle.

                















Kesäkuussa mies kaverinsa kanssa rakensi meille terassin ja minä sisustelin sitä kovalla innolla. Terassilla grillailtiin kovasti ja juhannuksena se oli tupaten täynnä ystäviä! Hyttyset tekivät invaasion sisätiloihin, pihalla laitettiin kukkapenkkejä kuntoon ja nautittiin terassilla olosta.














Heinäkuussa lomailtiin Turussa, Naantalissa ja Tukholmassa, grillailtiin ja vietettiin aikaa terassilla ja pihalla. Heinäkuun lopussa alkoi julkisivuremontti, joka oli viime vuoden suurin remonttimme. 



Elokuussa julkisivu- ja kattoremontti pääsivät vauhtiin, viinimarjoista keiteltiin mehua uudella mehustimella, käytiin marjassa, keittiöön saatiin yhtenäisempi ilme ja sain lahjaksi kauan ihailemani Artekin Kanton!




Syyskuussa talomme julkisivu- ja kattoremontti oli vihdoin valmis, puuhella huollettiin kuntoon, aloitin erityispedagogiikan aineopinnot ja keitettiin mehua.




Lokakuussa mökkeiltiin, retkeiltiin, sienestettiin, opiskeltiin ja siirrettiin Ektorp alakertaan. Tilasin myös ensimmäiset washiteipit ja hullaannuin!



Marraskuussa juhlittiin poikamme yksivuotissynttäreitä isolla joukolla, poikamme sairasti RS-viruksen ja oli sairaalahoidossa neljä päivää, retkeilimme, minä tein paljon käsitöitä ja opiskelin myös innokkaasti.




Joulukuussa sain tehtyä paljon käsitöitä valmiiksi, aloiteltua saunan pukuhuoneen maalaamista, pojalle tuli aivan urakalla hampaita (kiukkuakiukkua), tein ensimmäistä kertaa joulukortit itse, poika alkoi kävelemään ja blogissa vietettiin jonkinasteista hiljaiseloa opiskelukiireiden vuoksi.




Olipa kiva ihan oman itsenikin vuoksi kurkata viime vuoteen, millaiselta se täällä blogissa näytti ja muistella myös niitä meille tärkeitä juttuja, joista tänne ei kirjoitettu. Jatkossakin tämä tulee pysymään hyvän mielen blogina, pintaraapaisuna meidän elämästämme, eräänlaisena kuvallisena päiväkirjana minulle niistä elämän kivoista asioista. 

Nyt kaaoksen keskelle rakentelemaan legoja - hymyä päivääsi! ;)





22. tammikuuta 2013

Päiväunien aikaan

Päiväunien aikaan lähdetään tästä:


Ja päädytään tähän: 


Päiväunien aikaan siivouksen jälkeen koti on hetken tämän näköinen ja silloin otan kupin kahvia ja istun vaan sohvalla ihastelemassa siistiä kotia. Niin kuin juuri nyt. Lapsen lelut on kätevästi nurkan takana laatikoissa, säilyy hetken tämä harmoninen näkymä. 

Ihana rauhallinen oma hetki - ja sit on vielä siistiäkin ;)



Aamupäivällä jo ulkoiltiin, mutta päiväunien jälkeenkin on vielä lähdettävä ulkoilemaan, sillä pakkasta on alle kymmenen astetta ja niin upea auringonpaiste!

Nautitaan auringosta edes ikkunasta ihaillen tänään!

21. tammikuuta 2013

Keittiön lattia maalattu

Perjantai-iltana lapsen mentyä nukkumaan, maalasin keittiön lattian. Mieheni laittoi ensin massaa lautojen väleihin ja massan kuivuttua muutaman päivän maalasin lattian kahdessa osassa. Noihin väleihin meni kaikkea mahdollista ja niiden puhdistaminen oli todella vaikeaa. Ne yksinkertaisesti alkoivat häiritä minua aivan suunnattomasti.

Ennen muuttoa lattian maalaamisen kanssa tuli vähän liian kiire, kuivumisaikaa ei ollut kuin pari päivää, massaukset jäi vähän puolitiehen ja viimeinen maalikerros jäi uupumaan. Mutta nyt ne on tehty, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eiks niin?


Ruokapöytä on nyt ängettynä olkkariin, mutta toisen sohvan sai onneksi jo siirrettyä pikkuhuoneeseen. 


Lattia näyttää nyt tosi hyvältä! Tuo ero keittiön ja olohuoneen välillä on aika suuri.. Olohuone saa toistaiseksi odottaa vuoroaan, ehkä kesällä vasta lähdemme siihen rumbaan - tai sitten mua alkaa nyppiä nuo raot ja löydän itseni taas pian maalauspuuhista..