30. heinäkuuta 2012

Muistoja köksäntunnilta

Kaivoin eilen 7. luokan köksänkirjan esiin ja tein ensimmäisen kerran seiskaluokan jälkeen silakkapihvejä. Silakkafileet olivat niin hyvässä alessa, että tällaisen tarjoushaukan oli pakko ostaa iso paketti. Ja täytyy sanoa, että oli hyvää perunamuusin kanssa! Näitä tehdään toistekin! Silakkapihvien kanssa maistui luomuruislimppu, jonka ostimme viikonloppuna oman kylän keskiaikatapahtumasta.


Silakkapihvit

600 g isoja silakoita tai 300 g silakkafileitä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl hienonnettua purjoa tai ruohosipulia
2 rkl hienonnettua tuoretta 1/2 rkl kuivattua tilliä
Pinnalle:
2 rkl ruisjauhoja
1/2 tl suolaa
Paistamiseen:
margariinia, voita tai öljyä

Fileoi peratut silakat. Ripottele jauhosuolaseos voipaperille. Nostele silakkafileet nahkapuoli alaspäin jauhojen päälle. Ripottele mausteet puolelle silakkafileistä. Käännä samankokoiset maustamattomat fileet maustettujen päälle. Kuumenna rasva paistinpannussa vaalean ruskeaksi. Nostele silakkapihvit pannuun. Vähennä tehoa, mutta katso, että pihvit ruskistuvat kauniisti.

Muunnos: Lado jauhottamattomat silakkapihvit leivinpaperille uunipannuun ja kypsennä niitä 225 asteessa noin 1/2 tuntia.

Tein tupla-annoksen, siitä sai sopivasti kolme annosta, kohta lounaaksi viimeinen satsi tätä namia!


Tässä kirjassa on muitakin tosi herkullisia kotiruokareseptejä, esimerkiksi merimiespihvit teen aina tämän kirjan ohjeen mukaan. Tämä on mun aarre, niitä harvoja koulukirjoja, jotka olen onnistunut pitämään tallessa. Tuohon aikaan nuo kirjat sai vielä omaksi, nykyäänhän kaikki palautetaan vuoden päätteeksi.


Oikein mukavaa hellepäivää!

28. heinäkuuta 2012

4. päivän kuvia

Yli puolet talon ulkovuorauksesta on nyt purettu ja lisäeristetty. Ihan mukavaa vauhtia nuo miehet työtään tekevät! Me ollaan onneksi voitu olla pojan kanssa ulkona, tuo meidän terassi ei onneksi ole heti talon vieressä, niin siellä olemme leikkineet ja ihmetelleet raksamiehiä ja nostureita ;) Päiväunetkin ovat onnistuneet hyvin, turhaan sitä jännitin ennen remontin alkua.



Mutta tuo piha.. Ei tässä kauheasti tee mieli oleilla. Mutta 3-4 viikkoa mä kyllä kestän, vaikka hammasta purren. Onhan sittenkin vielä elokuuta (toivottavasti) jäljellä!


Nyt takaisin tuon ensimmäisessä kuvassa näkyvän puupinon kimppuun, yksi motti puukuurissa ja kaksi vielä kannettavana.. Puuhakas lauantai-ilta meillä tiedossa siis!

Ihanaa aurinkoista ja helteistä viikonloppua!

26. heinäkuuta 2012

Päivä 2

Edistystä on tapahtunut jo reilussa päivässä. Vanha vuoraus on tiessään ja tuulensuojalevyjä paikallaan.


Saunan kuistiltakin on katto tiessään. Siellä oli aika monta ampiaispesää, onneksi olivat tyhjiä.


On meillä nyt näköinen piha seuraavan kuukauden ajan.. Mutta on niin huonot säät, ettei siellä tarvitse ollakaan, jos jotain positiivista tästä tahtoo löytää ;)

25. heinäkuuta 2012

Vanhempainvapaan loppu

Eilen herkuteltiin viimeisen vanhempainvapaapäivän kunniaksi paistilla ja kantarelleilla. Oli kyllä tosi namia, tällaista herkkua voisi syödä useamminkin!


Tänään alkoi siis hoitovapaa, aivan älyttömän nopeasti mennyt tämä vanhempainvapaa.. Onneksi meillä on sellainen tilanne, että voin jäädä kotiin vielä vuodeksi. Menot vaan minimiin ja säästöt käyttöön. Eiköhän tällä reseptillä pärjää jonkin aikaa!


Enkä mä kyllä töihin kaipaa ollenkaan, tuo pienen miehen kanssa on vaan ihana olla kotona puuhastelemassa kaikkea! Ja koko ajan tulee uusia juttuja, taputtamisen lisäksi se on tällä viikolla keksinyt, että tasoista saa tukea ylösnoustessa.. Ei se kuitenkaan vielä nouse kuin polvilleen. Vielä ;)


Mukavaa pikkulauantaina! 


Edit. Tänään se poika sitten nousi ensimmäistä kertaa seisomaan ;) 

24. heinäkuuta 2012

Räps räps ja remonttipäiväkirjaa

Kun remppamiehet kurvasivat pihaan, tajusin, ettei meillä ole talosta ennen kuvia. Säntäsin kiireellä kameran hakuun ja ikuistin tämän ränsistyneen (tämä ei enää ole shabby chic ;)) ja pian entisen ilmeen. Miehet ovat jo työntämässä tuota nosturia pihaan, juuri ehdin räpsäistä pari kuvaa ;)


Meteli oli kyllä sisällä kova, mutta terassilla poika sai onneksi nukuttua päikkärit kunnolla. Oli vaan niin mielenkiintoista katseltavaa, ettei malttanut toisille päikkäreille käydä ennen remppamiesten lähtöä. Piti kuvata vielä jälkeen-tilanne, mutta tuota vettä tulee sen verran, että kuvaillaan huomenna lisää.


Ja jotta puuhaaminen ei pihalla vielä loppuisi, saatiin vajaa kaksi mottia halkoja pihaan - niiden parissa vierähti loppuilta. Tai siis siihen asti kun alkoi vettä sataa ja annoimme periksi.

Kauniita unia, nyt on kyllä tosi väsy olo koko pesueella.


P.S. Ja ihan pakko mainita myös, että poikamme on oppinut taputtamaan. Nyt täällä taputellaan kaikelle mahdolliselle, suurimmaksi osaksi hänelle itselleen ;)


23. heinäkuuta 2012

Uutta ilmettä kohti

Talon julkisivu ja katto ovat tiensä päässä ja tällä viikolla aloitellaan purkutöitä. Syssymmällä jo uutta pintaa ja lämmöneristystä, en malttaisi millään odottaa!


Hetkeksi täällä siis muututaan takaisin remppablogiksi ;) Nyt vaan harras toive on mulla, että nämä sateet ja kauheat tuulet katoaisivat meidän nurkilta hus pois!

Jännityksellä myös odotan vauva-arkea remontin keskellä - voidaanko olla enää pihalla leikkimässä tai päikkäreillä ja miten kova meteli kotona sisällä on päivisin.. Olen jo ystäville ilmoittanut, että tullaan pojan kanssa erittäin mieluusti päiväkahvittelemaan ;)


12. heinäkuuta 2012

Aarteet..

.. löysivät paikkansa.




Pojan huoneen seinältä löysi paikkansa ystävältä häälahjaksi saatu lokerikko. Sinne päätyi muutama pojan aarre, esimerkiksi ensimmäinen Pelicans-tutti, Ruotsin ukolta saadut hammas- ja kihararasiat, kummin USAsta tuomat ekat ikiomat Converset ja lakeeriset ristiäiskengät. Muutama lokero on vielä vapaana ja kokoelma varmasti vaihtuu vuosien saatossa. 




Pojan huone on melkein valmis, johan tässä on melkein 8 kuukautta vierähtänytkin ;) Suhteellisen pienen budjetin projekti, rahaa paloi muutama satanen kaikkineen, sänkyyn ja Malmin lipastoon taisi suurin osa mennä. Mamma on tyytyväinen!

11. heinäkuuta 2012

Surrurrr

Lisää pilvisiä päiviä toivotaan täällä, näinä päivinä saa tehtyä sisällä mukavasti rästihommia. Äidiltäni sain tuparilahjaksi Pfaffin ompelukoneen ja sillä olen surautellut menemään viime päivät. Pojan huoneen verhot on vihdoinkin ommeltu ja paikoillaan. 

Etsin Eero Aarnion Zoo-kangasta, mutta se oli Eurokankaasta loppu. Pois lähtiessämme pysähdyin vielä alelaarin ääreen ja sieltä löysin tuon verhokankaan - kolmisen metriä maksoi 16 euroa, ei ollenkaan paha hinta! 

Tuossa ikkunan vieressä on poikamme vauvasänky, jossa myös minä olen ensimmäiset yöni vauvana viettänyt. Sen jälkeen kaikki perheeseen syntyneet vauvat ovat siinä nukkuneet ja nyt viimeisenä meidän poikamme. Ihanaa, että äiti ja isä ovat sen säilyttäneet!

Ja kuva paljastaa kesken jääneen projektin - ikkunalistat... Siinä ne olisi siistissä rivissä ikkunan alla, mutta jotenkin on aina jotain muuta tekemistä.. 


Kangasta jäi vielä todella pitkä pätkä jäljelle, joten siitä tein tyynynpäällisiä pojan huoneeseen. Ikeaan ollaan tekemässä lähipäivinä reissua, josko sieltä ostaisi muutaman tyynyn niiden täytteeksi. 


Näin vasta jälkikäteen huomaan, että jokaisessa pojan huoneen kuosissa on jotain eläimiä tai hyönteisiä ;) Ja väriä ;)



10. heinäkuuta 2012

Kerrankin..

.. oli onni myötä ja voitin arvonnassa! Miia arpoi blogissaan Piece by Piece yhteistyössä Tarramaan kanssa sisustustarroja ja minua arpaonni tällä kertaa suosi! Jihuu ja kaunis kiitos! Mulla on yleensä todella huono arpaonni, pitäisköhän alkaa samalla lottoamaankin ;D Lapsena söi pientä tyttöä tosi paljon, kun ostettiin usein torilta arpoja ja mun voitto oli enintään joku kämänen ruskea kampa pehmolelun sijaan.. ;D



Sain paketin muutama viikko sitten ja moneen paikkaan pöllötarraa mallailtiin. Pojan huoneeseen sen ehdottomasti halusin ja tästä se löysi paikkansa. On se söpö ja samalla päivittyi pojan oma lipasto.



Pojan huonetta on muutenkin laitettu kuntoon, verhot ja tyynynpäälliset on vihdoinkin ommeltu ja häälahjaksi saatu lokerikko saatu seinälle. Alkaa jo näyttää pienen pojan huoneelta eikä pelkältä varastolta!


9. heinäkuuta 2012

Kaunistukset


Vaikka tuo perennapenkki on kaunis koko kevään ja kesän, niin nyt se kukoistaa. Mä tykkään niin noista pioneista sekä tuosta korkeasta kukasta, joita penkissä on valkoisena ja pinkkinä. Viime kesältä muistan pelkästään tuon pinkin, tuo valkoinen oli kiva yllätys tänä kesänä!




Aivan ihastuttavia, terassilla istuskellessa niitä ihastelen. Mutta mikä ihme niiden nimi on? Gladiolus se ei taida olla? No, oli mikä oli, niin ihana se on ;)

Ihanaa, sateet saapuivat Hämeeseen! Tänään saa vaan lueskella ja löhöillä sisällä hyvällä omallatunnolla!


7. heinäkuuta 2012

Kesälomalla

Mies jäi kesälomalle kaksi viikkoa sitten ja ollaan nautittu toistemme ja lapsen seurasta. Ei olla paljon tietokonetta avattu, facebookikin on saanut elää omaa elämäänsä.

Olimme mieheni entisessä kotikaupungissa Turussa minilomalla, kaksi yötä Caribiassa teki hyvää! Poikakin nautti lämpimästä altaasta ja osasi vielä sukeltaa ;) Oli kyllä luksusta aloittaa päivä poreillen altaassa ja saunassa.


Turku on kaunis kaupunki, olipa ihanaa kerrankin ajan kanssa kierrellä katuja, löytää kauniita kujia ja istua terasseilla. Kauppoihin ja shoppailuun emme tuhlanneet aikaa, ennemmin istuimme puiston penkillä jätskiä syömässä ;)


Kävimme päiväseltään myös Naantalissa, johon ihastuin täysin. En ole aikaisemmin siellä käynyt, mutta toivottavasti vielä toistekin menemme. 




Ihanan erilainen ja kiireetön loma tällä kertaa. Ja jatkuu samanlaisena. Parhautta!