28. kesäkuuta 2012

Sairaalaneule

Mennessäni synnyttämään otin mukaan muutaman kerän tätä harmaata Seitsemän Veljestä -lankaa ja sopivat puikot. Kanttiinista ostin lehden, jonka kansikuvan mekkoon ihastuin. Pienellä silmukoiden laskeskelulla pääsin alkuun ohuemman langan ja pienempien puikkojen kanssa. Yhdistelin kahta eri mekkomallia ja kuviosta tuli kyllä sievä! Hauska idea tuo paksumman palmikon jakaminen kahdeksi pienemmäksi.


Eihän se mekko siellä sairaalassa kauheasti edistynyt, mutta jonkin verran kuitenkin. Ei ole edennyt kyllä kotonakaan ;) Mutta nyt on taas alkanut kaivata sormille tekemistä ja kutimet on kaivettu esiin. Ehkä tämän jo ensi syksynä saisi päälle! 


Vielä pitäisi päättää,  milloin aloitan kädensuut, tuleeko lyhyet hihat vai hihaton ja teenkö pyöreän vai suuren poolokauluksen? Elämän suuria vaikeita päätöksiä ;D

Rentouttavia käsityöhetkiä!

26. kesäkuuta 2012

Voihan hyttyset!

Joenrantatontilla hyttysiä piisaa, mutta ulkosalla on oltu - hyttyskynttilöitä, -savuja ja -suihketta on kyllä kulunut kiitettävästi! Mutta nyt ne pirulaiset löysivät tiensä sisälle noista hormin tuuletusaukoista.. 

Onneksi apu oli lähellä, jeesusteippiä ja hyttysverkkoa vaan tuuletusaukon eteen ja sinne jäivät keskenään inisemään ;) Ja kyllä ne inisevätkin, niitä on aivan mahdottomasti nytkin tuolla verkon takana. 

Olohuoneessa näin upea viritys.

Keittiössä.

Tämä ei ole sisustuselementti parhaasta päästä, joten tänään olisi tarkoitus jotain läpinäkyvää teippiä tuohon metsästää - on tuo kyllä aika näköinen! Mutta toimii ja sehän on tärkeintä ;D

Tuleeko teille muille itikat tuota kautta sisään?

20. kesäkuuta 2012

Ystäviltä

Kauniita lahjoja ystäviltä.


Kohtahan ne illat alkaa taas pimentyä, joten kynttilöitä voi taas laittaa esille ;) Nuo kivet on aivan ihania ja ne saavat vielä hetken olla rauhassa pöydällä - pian löytävät varmasti tiensä jonnekin korkeammalle.


Tähän koriin sain kasattua nämä meidän eniten luetut kirjat ja lehdet, ovat pienten sormien pääsemättömissä tässä korissa. Lehdet varsinkin saavat aika kovaa kyytiä ja pieniä revittyjä paperinpalasia on sitten ihanaa työntää suuhun.. Tuolta ei vielä onneksi ole tajunnut niitä lähteä repimään, mutta kai senkin aika koittaa ennemmin tai myöhemmin.

Mä olen tänään koko päivän siivonnut, nyt on ihanan puhdasta! Nämä harmaat päivät siis täällä jatkuvat ja sen kyllä huomaa sisällä - tavarat ovat taas omilla paikoillaan ja koko talo tuoksuu Tolulta! Laitoin matotkin varastoon, kylläpä tuli valoa kotiin kivasti lisää. Talveksi taas takaisin.

Rauhaisaa juhannuksen odotusta!

19. kesäkuuta 2012

Harmaiden päivien iloja

Kevään aikana en ole montaakaan lehteä edes avannut, Annan lukenut joka perjantai nopeaan, ehtimättä välttämättä edes nauttia siitä. Kirjoista puhumattakaan.


Nyt on ollut aikaa, sateiset päivät ovat kuin luotuja lehtien lukemiseen ja himapieruiluun. Kasasin sisustuslehteni pinoon tv-tasolle, jotta muistaisin niiden olemassaolon ja olisivat helposti käsillä. Näkymä on ollut tämä sohvalla vaakatasossa, ihan jees ;) Voi että mä tykkään tuosta julisteesta ja raakalautaseinästä!


Meillähän oli sohva tuossa patterin edessä aikaisemmin ja nyt järjestyksen muututtua tuo kauhistus tuli taas esiin.. Remppaa tehdessä rahanreikiä oli niin paljon, etten raaskinut enää uusia pattereita ostaa, mutta nyt alkaa kyllä silmiin särkemään aika pahasti nuo iänikuiset kellertävät sähköpatterit.. Ei niitä kyllä käytetäkään kuin pahimmilla -30 pakkasilla, joten tuntuisi turhalta laittaa satasiakaan menemään..

Mies puhui jostain öljyä sisältävästä patterista, joka varaisi lämpöä. Onko kellään kokemusta tällaisesta sähkölämmitteisessä talossa? 

Kivaa harmaata päivää, ihanan vilakkaakin ;)

17. kesäkuuta 2012

Kauan toivottu

Ihana vesisade! Vaikka sormet syyhyää pihahommiin, tekee oikeastaan tosi hyvää olla vaan sisällä ja olla kerrankin puuhastelematta mitään. Laittaa lasagne uuniin, kutitella pikkuruisia varpaita, rapsutella kissoja, lukea naistenlehtiä ja katsella sisustusohjelmia (ja kaikkea muutakin sunnuntaihömppää).


Huomenna toivottavasti pääsen jo laittamaan sormet multaan, tänään ennen sadetta ehdin laittaa kaksi kiinanpionia perennapenkin tyhjään nurkkaan - ihana uusi lisä loppukesän kukintoon. Tilaa jäi vielä, taidan huomenna hakea yhden taimen lisää.

(kuva lainattu täältä)

Illalla grillaillaan vaikka tulisi pieniä ämmiä taivaalta!

Mukavaa alkavaa viikkoa, oli se sitten sateinen tai aurinkoinen!

15. kesäkuuta 2012

PIhasuunnitelma

Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen pihaamme, enkä kaipaa kauheasti mitään lisää, mutta tuo meidän reuhka tuossa kallion edessä aiheuttaa harmaita hiuksia. Siinä on heinien välissä todella paljon kiviä ja maasto epätasaista, joten ruohonleikkuu ei onnistu koneella. Tuon etualalla näkyvän nurmikentän haluamme säilyvän. 

Pyysimme mieheni lapsuudenystävältä apua tuon kohdan kanssa ja tällä viikolla sain odotetun sähköpostin. Ja vielä kaksi erittäin erilaista suunnitelmaa. 


Ensimmäisessä suunnitelmassa on luonnollisen näköinen ja maisemaan sulautuva ryhmä viitapihlaja-angervoa ja vuorenkilpeä. Molemmat siksakkiin rivistöksi, angervo taakse ja vuorenkilpi eteen. Peittävät kuulemma ajan myötä rikkakasvit ja tässä riittäisi pelkkä istutuskuoppien teko. Mulla on kuitenkin tontilla jo paljon vuorenkilpeä, niin sitä ei taida tulla enää lisää.

Ja mähän sitten ihastuin tähän toiseen paljon työläämpään suunnitelmaan, sillä se korostaisi noita kauniita kallioita. Ensin pitäisi kuoria pinta pois ja kaivaa ne kivet esiin. Liuska tai reuhka jaetaan kolmeen osaan ja näihin osiin tulee pylvästuijia, koivuangervoa ja kartiovalkokuusia. Lisäksi kaivetaan muualta tontilta ruohonleikkuuta vaikeuttavat kivet kiviryhmiksi kasvien väliin ja loppuosa täytetään kuorikkeella. Puutarhuri ehdotti myös valoja maahan korostamaan kalliota. Aivan ihana suunnitelma! Mutta työläs..

Miehellä alkaa pian loma ja ajateltiin sitten aloitella projektia. Mä jo vähän tänään aloittelin, putsasin kalliolta rikkakasveja (juolaheinää, nokkosta, pikkumännyn ja -koivun ja voikukkia) päikkäriaikaan ja sain jo aikamoisen muutoksen aikaan kalliolla. 

Täytyy vielä vähän pohtia, kumpi toteutetaan. Mutta vahva veikkaus on tuo kakkossuunnitelma - mies vaan ei innostunut sen työläydestä ;) 



13. kesäkuuta 2012

Varpaita ulkoiluttamassa

Pitkä lenkki ystävän kanssa takana. Lapsi ruokittu ja vaippa vaihdettu. Äiti huokaisee hyvällä omallatunnolla. Ja nauttii hetken auringosta.


Varpaatkin pääsivät kesälaitumille, Havaianakset on kaivettu esiin. Pinkki kynsilakkakin kuuluu kesään - nämä laitettiin äitienpäivälahjaksi saamassani hemmottelujalkahoidossa! Kyllä näillä varpailla kelpaa kesään sipsuttaa.

12. kesäkuuta 2012

Mustaa

Käväisin halpamarketissa ostamassa jotain ihan muuta ja eteeni osuivat nämä kaksi kaunista lyhtyä. Hintaa oli 5 euroa kappale - aikamoinen löytö mielestäni!


Olen kaipaillut paviljongin pöydän päälle roikkumaan mustia lyhtyjä ja nyt ne löysin, ja vielä halvalla. Mies sai tehtäväkseen virittää ne jotenkin pöydän yläpuolelle. 


Nyt meillä alkaa kasvimaatalkoot, anoppi tulee onneksi avuksi! Nauroivat Agrimarketissakin mun ajoitukselle, mutta kyllähän ne vielä ehtii - meillä syödään varhaisperunaa sitten vähän myöhemmin ;) Myyjä laittoi varmuuden vuoksi myöhäisen sadon perunaa pussiin..

Niin ja se pihasuunnitelmakin tuli, nyt arvon kahden vaihtoehdon välillä. Ehkä kysäisen teiltä vähän neuvoja sen suhteen. Mut nyt pihalle itikoitten syötäväksi :(


10. kesäkuuta 2012

Haaste kaikille lukijoille, joilla on piha


Listaa mahdollisimman monta pihassasi elelevää kasvia: perennaa, puuta, pensasta ja toki kesäkukkiakin voi laitella.


Sain tämän haasteen Koivurinteen Rouvalta Koivurinteen tila -blogista. Jouduin ihan ottamaan puutarhakirjan käteen ja turvautumaan teidän ja biologiystäväni apuun. Mä en tunnistanut montaakaan ilman apuja ;)




koivu (tunnistin ihan ite, heh)
mänty
tuomi
purppuratuomi
pihlaja
kuusi
salava
lehtikuusi
tammi
vaahtera
omenapuu


syreeni
unkarinsyreeni
pensashanhikki
kääpiökataja
kataja
lumipalloheisi
korallikanukka
kellovaivero
vadelma
karviainen
mustaherukka
punaherukka
koivuangervo
pihajasmike
tillipioni
patjarikko
kultatyräkki
narsissi
helmililja
joku vaaleanpunainen pioni
metsämansikka
korallikeijunkukka
hopeatäpläpeippi
juhannusruusu
lemmikki
herttavuorenkilpi
kotkansiipi
tulppaani
lilja
valkovuokko
humala
syyssahrami
tiikerililja
maariankello
valamonruusu
joku vaaleanpunainen ruusu
ketoneilikka
palavarakkaus
kellovaivero
jalopähkämö
 t
Välipalalla pikkumiehen kanssa terassilla - Paratiisisose on namia ;)


Tunnistamatta jäi muutama pensas sekä joitakin kalliokasveja, mutta ihan mukava lista tuosta tuli. En ole tajunnutkaan, kuinka montaa eri kasvia, pensasta ja puuta tuolla pihalla kasvaakaan! 


Ja kiitos paljon teille kaikille, jotka autoitte tätä emäntää kasvien tunnistamisessa!


Ota haaste mukaasi ja lähde ihastelemaan ja luetteloimaan pihan perennoja ;)


9. kesäkuuta 2012

Ensimmäinen

Sain ystävältä syntymäpäivälahjaksi kauniin vaaleanpunaisen hortensian ja se löysi paikkansa aurinkoiselta terassilta. Se on elämäni ensimmäinen - toivottavasti mun onnettomalla hoidolla kestää edes hetken..


Eilen oli niin kaunis päivä, että istuimme pitkään pojan kanssa terassilla. Ihanaa, että pihalla on vihdoin paikka, jossa on mukava istuskella varjossa. Meillä on niin aurinkoinen tontti, että varjopaikkoja on saanut hakemalla hakea aikaisemmin. Mä kun en kauheasti auringossa viihdy..

Otin pyynnöstä muutaman lähikuvan kukkapenkin kasveista, tunnistaisikohan näitä joku?

 
Kuva 1 - hopeatäpläpeippi

Kuva 2 - tillipioni

Kuva 3 - komeamaksaruoho

Kuva 4 - patjarikko

Kuva 5

Kuva 6

Kuva 7 - taustalla kultatyräkki,, etualalla korallikeijunkukka

Ihanaa, jos apuja löytyy ;) 

Oikein mukavaa viikonloppua!

6. kesäkuuta 2012

Isku voikukkapeltoon

Mun ylpeys (ja varmaan edellisenkin omistajan) on ollut tämä perennapenkki. Mä vaan olen tehnyt tänä keväänä pihalla kaikkea muuta kuin kitkenyt sitä ja nyt se sitten näyttikin tältä.
Pojat lähtivät kyläilemään ja mulle jäi kolme tuntia luppoaikaa. Vettäkään ei tullut, joten sota voikukkia vastaan saattoi alkaa. Alkoihan sitä vettä sitten losottaa, mutta aika oli käytettävä hyväkseen. Ihan ikioma aika on ollut pikkasen kortilla viime aikoina.


Ja tällainen siitä kolmen tunnin aherruksen jälkeen tuli. Mutta mitä noi kasvit on, jotka tuossa penkissä kasvavat? Sain tosi hauskan haasteen Koivurinteen tilalta (siitä myöhemmin lisää) liittyen pihan perennoihin ja pensaisiin, enkä tunnista yhtään noistakaan kasveista. Tai tunnistan narsissit ja helmililjat, joiden aika on jo ohi. Osaisikohan joku viisas kertoa nimiä näille?



Piilossa katseilta

Meillä on etupihalla ihana syreeniaita, jonka varjossa minulla on pieni piilopaikka. Tämä on täysin katseilta piilossa, kadulta ei tähän näe. Iltapäivällä tässä saa nauttia varjosta ja aamulla aamuauringosta. Ja koko päivän saa nauttia tietenkin ihanasta syreenin tuoksusta! On pojallekin ihanan varjoisa päiväunipaikka, pensas vielä lisäksi vaimentaa liikenteen melua mukavasti.


Uusi tuttavuus sääkukka. Aivan ihanat värit.


Terassilta katsottuna.


Harkitsin keväämmällä maalaavani nuo kalusteet, mutta ovat aika kivasti säiden patinoimat, etten taidakaan käydä maalaushommiin. Viisi kesää ja talvea ulkona ovat jättäneet oman jälkensä, joka saa näkyä.

Tästä päivästä näyttää tulevan aurinkoinen ja toivottavasti lämmin - me saamme vieraita ja taidamme istua terassilla tovin jos toisenkin! Illalla pääsen muutaman viikon tauon jälkeen hathajoogaan, kroppani on jo kaivannut sitä.

Aurinkoista päivää sinulle!


5. kesäkuuta 2012

Terassilla

Mä en malttais olla sisällä ollenkaan, tuo uusi terassi ja paviljonki vetävät kovasti puoleensa. Onneksi säät ovat melkein suosineet - ei ole tullut kaatamalla vettä eikä ole ollut miinusasteita :) Tuulikin on melkein pitänyt hyttyset loitolla.


Sisällä siis villakoirat laukkaa ja vallitsee jonkinasteinen kaaos. Mutta ei se haittaa, kun on pihalla. Ja vaasissa kauniita syreenejä. Nämä ovat ainoita, joita raaskin pihalta kerätä - näitä on nimittäin monta suurta puskaa!


Odottelen jo aika kuumeisesti sitä pihasuunnitelmaa, on tainnut unohtua meidän puutarhurilta.. Tuo etupiha on yksinkertaisesti vaan niin kauhea, täysin heinittynyt, epäsiisti ja kivikkoinen, että ihan häiritsee. Mutta toivossa on hyvä elää, kyllä me se pian saadaan (laitoin miehen soittamaan perään..;))

Tällä viikolla meillä on vieraita joka päivälle, tänäänkin saapuu kaksi satsia. Ihanaa, kun ihmiset alkaa hiljalleen olla lomalla ja äippälomalainenkin saa päiväkahviseuraa ;)

3. kesäkuuta 2012

Pihapuuhastelua

Muutaman päivän ajan ollaan oltu pihalla rakentelemassa terassia ja paviljonkia. Eilen illalla siitä päästiin nauttimaan, grillailtiin ja otettiin lasilliset kuohuvaa terassin kunniaksi.


Tästä tuli juuri sellainen kuin pitikin, vaikka hieman pienempi kuin ajattelimme. Paketin 3x3 metriä ei tarkoittanutkaan seiniä vaan katon kokoa. Mutta hyvin mahtuu katoksen alle kirpparilta löydetty pöytäryhmä sekä katoksen viereen suunnitteilla olevat aurinkotuoli ja kaasugrilli. Ensimmäiset vieraatkin on jo kestitty :)


Täällä istuskelen nytkin, ilta-aurinko paistaa eikä hyttysiäkään ole mielin määrin. Ah kesä!