30. toukokuuta 2012

Taulut hyllylle

Pitkään pohdin, asettelenko seinällä jo olevat valokuvat uudelleen vai hankinko tilalle tauluhyllyt. Kiertelin paljon eri blogeissa katselemassa vaihtoehtoja ja päädyin ostamaan tauluhyllyt. Ja samalla vanhat kuvat pääsivät kierrätykseen, uuteen mustavalkoiseen lookiin ne eivät sopineet.


Melkein kuukauden nuo hyllyt odottivat seinälle pääsyä. Muutama ilta sitten saimme ne vihdoinkin laitettua ja sitten alkoi taulujen ja tavaroiden mallailu.

 Tuikkuidean löysin Image black and white -blogista, ihanaa, että niillekin löytyi kesäsäilytyspaikka ;) Nuo tyynyt lähtivät mukaan samaiselta reissulta Ikeaan sekä nuo mustat kehykset. Hyllyille tulee vielä kaksi perhevalokuvaa kanvastauluina. Hyllyjen alapuolelle sijoitimme entisen kenkälaatikon eteisestä, joka on nykyään pojan lelujen säilytyspaikkana. Eteiseen puolestaan pääsi olohuoneesta valkoinen senkki. Täällä pyöritelty kaikki mahdolliset huonekalut uusille paikoille ;)


Korillinen keskeneräisiä neulomuksiakin löysi paikkansa laatikoston päältä, vielä kun jostain löytyisi se motivaatio neuloa.. 

29. toukokuuta 2012

Kerran vuodessa

Ensimmäinen ja jo kauan toivottu lahja oli pojaltani, joka nukkui 10 tuntia putkeen. Aivan mahtavaa oli herätä pirteänä ja levänneenä!

Ruokapöydällä keittiössä odotti tällainen näky. Hmmm.


Sen alta paljastui kaunis paketti ja ihana karkki. Mies oli suojannut kuvulla karkkia - meidän kissat ovat persoja kaikelle mahdolliselle eivätkä pysy pois pöydiltä.. ;)


Ja paketista tämä ihastelemani kello.


Tällä hetkellä mulla on tosi hemmoteltu olo! Mä taidan puolestani hemmotella miestä tänään lihapullilla ja kanttarellikastikkeella, kakkua se saa vasta lauantaina ;)

28. toukokuuta 2012

Pakkelia pintaan


Pihalla on hommat jääneet aivan heitteille (lue: Voikukkapelto rehottaa..), sisällä taas etenee yli puolen vuoden tauon jälkeen. 

Vähän ennen pojan syntymää meillä suurennettiin keittiön ja eteisen välistä oviaukkoa. Se on ollut gyprocilla tähän asti ja onhan se silmää häirinnyt, mutta ei ole ollut energiaa sen paklailuun ja maalaamiseen. Nyt sitten olisi energiaa ja intoa, mutta se tasoite meni sitten het alkuun loppumaan. Kauppaan on lähdettävä samantien, kerran remppainto taas löytyi ;) Sain kyllä jo ihan mukavasti tasoiteltua, huomenna pääseekin hiomaan ja kenties maalaamaan?


Näitä kuvia on näköjään aika hyödyllistä räpsiä - heti käy silmään myös nuo maalaamattomat käsipuut.. Eli lisää maalattavaa Maalari-Maijalle ;) Ei olla muistettu myöskään tehdä sähkökaapille suojaa - kyllä me vielä joku päivä!

Huomenna kotia tulee kiinteistönvälittäjä arvioimaan, täytyy varmaan myös pistää paikkoja vähän siistimmäksi.. :)

26. toukokuuta 2012

Nyt niitä saa..

.. meidänkin pihasta, vaikka epätoivo jo alkoi iskeä, kun ne eivät oikein lähteneet kasvamaan. Kesä on siis virallisesti täällä, pääskyset on nähty, nurmikko on ajettu, pihalla on syöty, nenä on saanut väriä ja ensimmäinen raparperipiirakka on leivottu. Ystävä tuli vierailulle Helsingistä ja siitä sai hyvän syyn leipoa. 


Viime kesänä löysin tämän Maku-lehden reseptin ja tykästyin todella. Ei olla vielä kyllästytty eikä varmaan ihan äkkiä niin tapahdukaan. Pellillisestä saa mukavasti vielä pakkaseenkin seuraavia vieraita odottamaan.

Pitihän meidän grillatakin, sillä ulkona on aivan täydellinen sää! Lohta ja makkaraa (aika mones paketti tälle keväälle) grilliin ja fetasalaattia kyytipojaksi. Itikat vaan hieman häiritsi suloisesta suvesta nauttimista, onpa niitä pirulaisia taas kerrakseen.. :(

25. toukokuuta 2012

Viikonlopun saldo

Lähdettiin äitin kanssa sienimetsään, sillä yhtäkkiä tuli kauhea himo saada korvasieniä - kaikki lehdet on täynnään juttua niistä ja tässä siis yksi "mainonnan" uhri. Löydettiin ihan komia keko, keitettiin ja pakastettiin. Herkutellaan vasta myöhemmin, sillä resepti on vielä hakusessa.


Nää on niin nam! 



Ovat muuten ensimmäiset löytämäni korvasienet, miten ei ole tullutkaan aikaisemmin mieleen lähteä keväällä sienimetsään, vaikka syksyisin siellä tuhraantuisi aikaa  ihan loputtomiin!


Kivaa viikkistä, aurinkoinen sellainen on tiedossa! 


23. toukokuuta 2012

Kirpparilta bongattua

Mies teki eilen löydön nettikirpparilta. Minä olin ensin epäileväinen, mutta onhan se aika siisti! Vielä kun sen maalauttaa (kuulemma mustaksi), niin on pojalla hieno menopeli allaan.

Pohdimme vaan, että mahtaako olla vanhakin? Että onko 60-luvulta vai vanhempi? 70-luvulla kun taisi kaikki lelut olla muovia - tai mulla ainakin oli.




Ainakin tämä tarra on mulle tuttu lapsuudesta ;)

20. toukokuuta 2012

6

Ihana poikamme on 6 kuukautta vanha. Hurjan nopeasti tämä aika on mennyt, kokoa ja taitoja on tullut aivan uskomatonta tahtia. 

Hän osaa jo hienosti:

nauraa räkättää ääneen, varsinkin kissat saavat naurun hersymään
seisoa tuetusti
istua tuetusti
viedä kaiken mahdollisen suuhun, osumatarkkuutta on
ryömiä 10 cm 10 minuutissa, ei vielä vauhti päätä huimaa
soittaa isän bongorumpuja ja omia marakasseja
valloittaa sydämet
sanoa painavan sanan tarvittaessa
kiertää äitin ja isän pikkurillinsä ympärille


Ihanan pojan äitinä on ihana olla. 

Aurinkoista viikkoa sinulle ja meille, me aiomme ulkoilla paljon pojan kanssa ja laittaa pihaa! Joko teillä  muilla on kasvimaat ja muut laitettuna? Minä keksin näppäränä, että haluan sittenkin kasvimaan eri kohtaan kuin mihin se viime keväänä tehtiin - mies ei onneksi torpannut ideaa ihan suoraltaan... Katsotaan kuitenkin muutama päivä, mihin se mieli vielä muuttuu ;)

18. toukokuuta 2012

11

Sain Pepiltä Mummun huusholli -blogista hauskan haasteen. Pepi on laatinut 11 kysymystä, joihin haluaa vastaukset. Nää oli kyllä aika kinkkisiä, mutta sain kuin sainkin kaikkiin vastattua :)

Haka ystäväni huvilan piharakennuksen ovesta. Kauniisti ruostunut.

1. Mikä/Missä on taulu, jota jaksaisit katsella loputtomiin?
Tähän on helppo vastata. Lempitauluni on Akseli Gallen-Kallelan Poika ja varis Ateneumissa. On ollut jo vuosia. 

2. Mikä tuntuu parhaalta paljaiden jalkojen alla?
Uimarannan hieno hiekka veden soljuessa varpaiden välistä. Kesä.

3. Kenet haluaisit tavata?
Liisa Keltikangas-Järvisen. Voisi sanoa, että on melkein mun guru. Jo opiskeluaikoina tutustuin hänen tutkimuksiinsa ja vaikutuin.

4. Kenet haluaisit tavata, jollei olisi kieli/ikä/aikakausi(kuolema) yms. rajoja tai esteitä?
Mahatma Gandhin. On mielestäni yksi maailman suurimmista ihmisistä.

5. Mitä kadut?
Sitä, että en koskaan lähtenyt Alpeille töihin/hiihtopummiksi. Kaatanut kaljaa iltaisin ja laskenut päivisin. ;)

6. Mitä sitten et kadu?
Talon ostamista. Monet pitivät hulluna, kun sinkkunaisena ostin lähes alkuperäiskunnossa olevan vanhan talon remontoitavaksi. 

7. Mitä näkyy peilistä?
Ajoittain erittäin väsynyt nainen, jolla kuitenkin on hymy herkässä ja onnellinen pilke silmässä.

8. Jos olisit saanut elää toisessa ajassa ja paikassa, mikä se olisi?
Mä taidan haluta elää juuri tässä ajassa ja paikassa. Piste.

9. Kuka/Mikä sarjakuvahahmo naurattaa? Ja miksi?
Viivi ja Wagner naurattaa lähes aina. Siinä on kiteytetty miehen ja naisen dialogin ongelmakohtia loistavasti!

10. Keneen virtuaalihahmoon on helppo samaistua?
Tähän mä en oikeasti osaa vastata, sillä mä en millään keksi yhtään virtuaalihahmoa. Onko ne niitä avattaria, joissain peleissä..?

11. Onks sulla nätti napa? Tuijotteletko?
Mun napa oli nätti. Sitten tuli raskaus ja poks. Ja joo, välillä tekee kaikille hyvää vähän tuijotella omaakin napaa eli tuijotan ;)

Musta nää Pepin kysymykset oli sen verran loistavia, että laitan ne sellaisenaan (Kiitos Pepi lainasta ;)) eteenpäin seuraaville 11 blogille:


17. toukokuuta 2012

Halkosavotassa

Mies ja hänen ystävänsä laittoivat eilen matalaksi neljä koivua meidän pihasta. Minä olisin tahtonut kaataa enemmänkin, mutta lupaa ei saatu kunnalta kuin näihin. Katsellaan kuulemma parin vuoden päästä uudelleen - ei saa maisema liikaa kerralla muuttua. Mutta sai noista neljästäkin ihan kivasti polttopuuta ensi talveksi. 


Tänään ollaankin oltu koko päivä pihalla, minä olen hakannut halkoja, mies levitellyt parkkipaikan hiekkakasaa ja poika toiminut työnjohtajana ;) Kyllä nämä työt näköjään aina välillä edistyykin täällä meillä.


Rankan aamu- ja iltapäivän kunniaksi päätettiin laittaa grilli tulille ja makkarat ja herkkusienet käristymään. Taisi olla jo viides kerta tälle keväälle, tuolla pallogrillillä tulee vaan niin hyvää! Kaasugrillikin meillä on, mutta ei olla vielä ehditty kasaamaan. Ehkä tänä kesänä ;)


Mukavaa viikonloppua, meillä jatkuu koko viikonlopun ajan halkosavotta! Mutta ihan ensin kestitään vieraita, sienipiirakka on jo uunissa!

15. toukokuuta 2012

Nurmikolle kyytiä

Eilinen aurinkoinen ilta vietettiin ulkosalla. Puuhasteltiin sitä sun tätä, tehtiin pohjaa parkkipaikalle ja kylvettiin nurmikkoa. Ehdin myös työntouhussa ihastella omenapuun lehtinuppuja ja kevätkukkasia.


Parkkipaikkaa olemme suunnitelleet jo tovin, autoja kun on pihassa kolme ja pihatiellä ne ovat kaikki kätevästi jonossa. Ylimmäisenä olevalla autolla kun haluaa lähteä, niin on peruutettava kaksi muuta alta pois. Huoh. Mutta nyt saatiin viimeinkin tilattua hiekat parkkipaikkaa varten ja tämä parkkiongelma on toivottavasti pian muisto vain. Tai ei meillä periaatteessa ongelmaa ollut ennen kuin tänä sateisena keväänä, kun autot jäivät jumiin tuohon "parkkipaikalle", upposivat ihan kunnolla. Hinausautokin kävi muutamaan kertaan. Ja ei varmaan tarvitse sanoa, että oli aika näköinen koko etupiha..



Leviteltiin eilen tuo valkoinen kangas valmiiksi hiekkakuormaa varten (älkää vaan kysykö, mikä tuo kangas on..) ja tänään kuorma olikin tullut kyläreissun aikana. Huomenna pääsen levittämään hiekkaa pojan päikkäreiden aikaan, hyvä ylävartalotreeni siis tiedossa ;)

Parasta tässä on, että yläpiha jää nyt kokonaan oleskelulle - patiolla istuessa ei tarvitse ihailla Toyotan maalipintaa vaan voi katsella perennapenkkiä ja pian myös paviljonkia. Jeeee! 

14. toukokuuta 2012

Se vei kielen mennessään


Mulla on ollut tapana leipoa kerran vuodessa kakku. Suklaisen mascarponekakun olen leiponut syntymäpäiväni kunniaksi joka vuosi. Tänä vuonna teen poikkeuksen ja leivon kaksi kakkua, täytyihän äitienpäivänäkin kakku olla. Poikani ei vielä leivo (heh), eikä mieskään ole kovin kätevä leipomusten suhteen.

Googlailin juustokakkuohjeita ja tämän nähtyäni valinta oli selvä. Tämän vuoden äitienpäiväkakkuni oli Dajm-valkosuklaajuustokakku. NAM! Aivan älyttömän hyvää. Ja oikein äklömakeaa ;) 


Jos et ole kokeillut suosittelen! Ohjeen löysin Kinuskikissan blogista.

Äsken nautiskeltiin ystävän kanssa palaset kahvin kanssa, istuttiin tuossa pikkupatiolla auringon paisteessa ja paranneltiin kotimammojen maailmaa. Hyvä yhdistelmä olikin, mieli on taas pirteä, nenässä lisää väriä ja masu mukavasti täynnä namia ;)

Kenetköhän sitä huomenna kutsuisi kahville, tuota kakkua kun on vielä puolet jäljellä, eikä sitä itsekseen tohtisi kokonaan tuhota..



10. toukokuuta 2012

Köyhän naisen patio


Mä haluaisin terassin, koko talon pituisen. Mutta nyt äitiyslomalla siihen ei ole varaa. Onneksi meillä oli näitä pihalaattoja ylimääräisenä vino pino - pation sai kyhättyä ihan ilmaiseksi ;) 


Kolme päivää olen pojan päiväuniaikaan kanniskellut noita laattoja, tasoitellut maata, tuumaillut välillä pitkäänkin ja laittanut syrjään kiviä. Meillä oli aikaisemmin noita laattoja tuossa portaiden edessä 3x3 ja nyt 4x5. Nyt siihen mahtuu jo kunnon penkkikin. 


Aivan loistava aamukahvipaikka. Heti aamusta ihanan aurinkoinen paikka, puolenpäivän aikaan jo liian kuuma istuskella.

On muuten aivan ihanaa, miten tämä puutarhakärpänen on puraissut! Tai sitten syynä on lähestyvä tentti syrjäytymisestä, johon tulisi lukea.. Onko muilla muuten sama, että tenttikaudella koti hohtaa puhtautta ja kaikki mahdolliset keskeneräiset jutut saadan vietyä päätökseen? :)

8. toukokuuta 2012

Hyvän mielen haaste


"Pane merkille, miltä sinusta tuntuu, kun
arvostelet tai moitit jotain tai jotakuta.
Ikävät tuntemukset kertovat selvästi, että vedät
puoleesi negatiivisuutta.
Universumi ohjaa sinua erehtymättä tunteidesi kautta,
joten kiinnitä niihin jatkuvaa huomiota.
Ei yksinkertaisesti kannata tuntea mitään  vähempää
kuin hyviä tunteita"




Löysin tämän ajatuksen jostain blogista muutama päivä sitten ja sai minut nyökkäilemään, että juuri näin! Ja se on myös sopiva alku hyvän mielen haasteelle, jonka sain Anulta. Kiitos Anu!

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

Sain tämän jo toistamiseen ja on tämä niin ihanan positiivinen haaste, että tähän on kiva lähteä mukaan uudelleen!

1. Ikioma puutarhani. Nyt kun olen yhden kesän rauhassa katsellut ja ihmetellyt kaikkia penkkejä ja puskia, on kuva omannäköisestä ja omanlaisesta puutarhasta selkiytynyt. Sen eteen olemme jo hiljalleen tehneet täällä töitä.

2. Lapseni hymy. Meillä on ihanan aurinkoinen lapsi, joka itkee ja kiukkuaa harvoin. Silloin kuitenkin kun itkee, niin ollaan sitten kunnon desibeleissä.

3. Polkupyörällä ajo. Ainoa oikea tapa liikkua kesällä, tuntea tuuli kasvoilla ja se vapauden tunne.

4. Uudet ihanat lankakerät. Lankoja on ihana ostaa ja valita huolella tulevaa projektia varten. Lankakerien hypistelystä tulee vaan hyvä mieli.

5. Oman maan perunat. Olemme suunnitelleet kasvimaata yhdessä mieheni kanssa, yhdessä tekemisestä tulee ekstrahyvä mieli. :)

En jaa tälläkään kertaa tätä eteenpäin, mutta rohkaisen tarttumaan haasteeseen - mulle tuli taas tosi hyvä mieli heti, kun näitä hyvän mielen juttuja aloin miettimään. 

Hyvää mieltä päivääsi!




5. toukokuuta 2012

Matto


Sisustushaaste jatkuu.

Ensimmäinen itse virkattu ikinä ja ehdottomasti meidän kaunein mattomme. Harmi vaan, että tuo meidän nuorempi (leikattu) kissa on ottanut sen vessankorvikkeekseen.. Kellään vinkkejä, miten sen merkkailun saisi loppumaan??


Täällä on jo onneksi parannuttu sen verran, että huomenna uskaltaudumme ehkä hetkeksi pihalle kuokkimaan ja ihastelemaan uutta vihreää ja kukkivaa - meidän sairastellessa vihreät nuput puissa ja pensaissa ovat kasvaneet kovasti!

Aurinkoa sulle ja mulle huomiseen!

2. toukokuuta 2012

George

Meidän pikkuinen sairasti koko vapun. Vappuaaton ja vappupäivän välinen yö istuttiin sairaalassa, vatsatauti iski yllättäen ja kovaa. 


Oli siellä päivystyksesä kyllä aika sekalainen seurakunta hoidettavia..


Grillaamassa ehdimme kuitenkin vappuaattona käydä ystävillä (toivottavasti ei tartutettu..), vappupäivää vieteltiin kotona kolmisin. Hyvää ruokaa kuitenkin tehtiin yhdessä, piknik siirtyi vain olohuoneen matolle. :) Tehtiin yhtä lempparisalaateistamme, antipastosalaattia. Tästä ohjeesta saan kiittää ystävääni Katjaa, vuosia sitten hän tätä minulle tarjoili ja jäin koukkuun. Terkkuja Helsinkiin <3


Tähän tulee puoli pussillista pastaa, puoli purkkia pestoa, pieni purkillinen marinoituja latva-artisokkia, fetaa, oliiveja, kirsikkatomaatteja ja paahdettuja pinjansiemeniä. NAM! Kyytipojaksi simaa.

Meillä jatkuu sairastupa täällä, yöstä asti on kaikki pysynyt sisällä - josko tämä hiljalleen alkaisi helpottaa..