29. huhtikuuta 2012

Unohduksiin jäänyt



.. sisustushaaste jatkuu. Yksi kuva vain. 

Keittiö:


Välillä vieläkin katselen kuvia talon vanhasta keltaisesta keittiöstä, onneksi lähdin tähän urakkaan. 

Tuosta liesituulettimesta tulee mieleen sen asennus. Olimme tapailleet mieheni kanssa vasta vähän aikaa ja joillakin treffeillä tuo seinään laitettiin. Hymyilyttää. Kolmansilla treffeillä taisimme koota suihkukaapin ;) 

Kivaa vappua immeiset! Me otetaan rauhallisesti ystävien kanssa, grillaillaan ja käväistään piknikillä! Mitä suunnitelmia teillä on?



Liitutaulutarraa vol 2


Ja kun sitä tarraa edelleen jäi mukavasti, niin sain sitä loppujen lopuksi myös niihin pyykinpesuainepurkkeihin. Näistä riivin pois juuttinarut ja nyt miellyttää ulkonäkö enemmän. Juuttinaru laitettiin lahjan paketointeja ajatellen säilöön. Taustalla meidän kylppärin varsinainen sisustuselementti, vino pino harsovaippoja ;)


Ja oli taas pakko kuvata tätä mun suloista enkelinsiipitaulua. Lahja ystävältä vuosia sitten. Pakko aina ohikulkiessaan puhallella ;)



Sitä on edelleen jäljellä, mutta tällä kertaa laitan sen takaisin jemmaan. Nyt on liitutaulutarrakiintiö täynnä ;)

27. huhtikuuta 2012

Liitutaulutarraa



Ostin jo marraskuussa liitutaulutarraa tarkoituksena laittaa sitä lasisiin pyykinpesuainepurkkeihin. Löysin sen tällä viikolla hyvästä jemmasta, vanhasta laskupinosta.


Nyt olenkin sitten tarraillut sitä sun tätä. Nämä purkit ostin kierrätyskeskuksesta jo pari vuotta sitten. Tarran kanssa niihin tuli vähän lisää eloa ja ne pääsivät pois kaapista. Tiensä purkkeihin löysivät mysli, suppikset ja vehnäleseet.


Kahvipurnukkaankin laitoin tarraa, kun vauhtiin kerran pääsin. 


Käytiin tällä viikolla Plantagenissakin katselemassa katoksia ja sieltä lähti mukaan nämä kaksi rahapuuta. Toivottavasti ne ovat helppohoitoisia, ettei TAAS kuukauden kuluttua tarvitse heittää menemään..



26. huhtikuuta 2012

Hoitovapaa



Kävimme eilen pojan kanssa moikkaamassa työkavereita ja ilmoittamassa hoitovapaalle jäämisestä. Päätös oli helppo tehdä ja kotiin on ihana jäädä. Jään koko lukuvuodeksi, vaikka alunperin mietin jääväni vain syyslukukaudeksi. Kohta jo vuosi kotona takana sairas- ja kesälomineen, eikä päätä kiristä kuin ajoittain ;)

Rahallisesti edessä tiukka vuosi, mutta varmasti henkisesti niin antoisa, että se saa jaksamaan ja hymyilemään - pennin venyttämisen ohessa. 


Hassua on tämä ajatusmaailmani muuttuminen. Aikaisemmin ajattelin, että olen kotona sen äitiysloman ja sitten olen jo varmasti aivan valmis takaisin töihin. Mitä ihmettä äidit tekevät kotona ja kenelle muka riittää lapsen seura ja hiekkalaatikot? No näköjään minulle. Ja oikein hyvin. En keksi mitään parempaa. En ole ollenkaan valmis palaamaan töihin. 12 vuoden työrupeaman jälkeen tämä muutaman vuoden tauko tekee hyvää. Täyttyy vähän ne tyhjät taskut. 

Tällaisissa aatoksissa täällä tämä mamma. Ja kohta muskariaatoksissa, jokatorstainen hauskuus!


24. huhtikuuta 2012

Hyvää mieltä



Ekaa kertaa pyykit kuivumassa pihalla - tästä tulee niin kesäfiilis!


Ja tuo tuoksu pyykissä, nam!

Nappasin mukaan Hyvän mielen -haasteen Marialta, tähän oli vaan pakko tarttua. Mielestäni ihmisen on tärkeää miettiä aika ajoin tai vaikka useamminkin, mikä hänet tekee onnelliseksi. Arjessa mut tekee onnelliseksi yleensä pienet asiat, jotka ovat myös toisaalta niitä arjen pieniä suuria iloja. Myös sitä kannattaa miettiä, mikä tekee onnettomaksi. Me kun jokainen ollaan oman elämämme/onnemme seppiä, niin mielestäni kannattaa elämässään keskittyä siihen onnelliseksi tekevään. Sellaiset asiat (ja miksei ihmisetkin), jotka aiheuttavat jatkuvaa mielipahaa, kannattaa jättää matkan varrelle. Pahalla mielellä kylvää pahaa mieltä ympärilleen. Ja taas toisinpäin. Tottahan toki jokaiselle huonoja päiviä sattuu, mutta niistäkin onnistuu aina jotain positiivista löytämään - kokeiltu on jo viidentoista vuoden ajan ja toimii! 


Tässä tämä haaste:


Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa.


Ensimmäiseksi haluan mainita ihanan poikani, joka on sulostuttanut elämäämme viiden kuukauden ajan. Hymyilevä, ihana, aurinkoinen, potra poikani. Hymyyn vastataan hymyllä.


Toinen hyvää mieltä tuova henkilö elämässäni on aviomieheni. Vieläkin tuntuu hassulta kutsua häntä aviomieheksi - kuukausi sitten meidät vihittiin. Onnellinen päivä. Poikani ja mieheni ansiosta elän elämäni onnellisinta ajanjaksoa. 


Kolmas hyvää mieltä elämääni tuova asia ovat ystäväni ja läheiseni. Saan olla onnellinen monesta hyvästä ystävästä, ystävyyttä haluan hoitaa ja ystävyyttä vaalia. Haleja ystävät ja läheiset teille. 


Neljänneksi haluan mainita luonnon. Rakastan vaeltamista, lenkkeilyä, nuotiolla istuskelua. Onnekseni löysin itselleni luontoa rakastavan miehen, meillä retkeillään paljon. 


Ja viides asia on Lappi. Sieluni maisema. En saa tuntureista ja jänkhistä tarpeekseni, kerran vuodessa pitää päästä tuijottelemaan kaukaisuuteen tunturissa. Ainakin kerran. 


Ja kuudenneksi voisin mainita matkustelun. Nähdä maailmaa, tutustua uusiin kulttureihin ja keittiöihin, haistella uusia tuulia - tämä tekee minut myös onnelliseksi.


Käsillä tekeminen kuuluu ehdottomasti tälle listalle, se on numero seitsemän. Virkkaaminen, neulominen, remontoiminen, ompeleminen, puutarhan laittaminen - näistä kaikista nautin suunnattomasti, vaikka aikaa ei nyt juuri näihin olekaan. Sitten myöhemmin. 


Kahdeksantena haluan mainita kodin. Rakastan kotiani ja pihaani, täällä kerätään voimia ja saadaan energiaa. Ihana turvapaikkani.


Yhdeksäs hyvää mieltä tuova asia elämässäni on työni. Saan tehdä töitä lasten ja nuorten kanssa, jokainen on päivä taatusti erilainen. En osaisi kuvitella itselleni mitään muuta työtä, vaikka raskastakin työni joskus on.


Voi vitsi, näitä hyvää mieltä tuottavia asioita on aivan kauheasti, kun alkaa miettimään. Mutta yhden haluan vielä nostaa listalle ja se on ruoka. Teemme usein ruokaa yhdessä, meillä se on arjen kivaa yhdessäoloa. Jokailtainen yhdessä syöminen on ihan must! Ja koska hyvä ruoka on elämän suuria nautintoja, ei meillä olla koskaan dieetillä - se mikä syödään, myös kulutetaan liikkumalla.


Ja kun sai mainita yli kymmenen, niin yhdestoista hyvää mieltä tuottava asia elämässäni on tämä blogi. Ja muiden blogit. ;)


Ota haaste mukaasi, jos haluat. Musta oli ainakin hyvä pysähtyä miettimään näitä hyvän mielen asioita, niitä kun jokaisella elämässään on, mutta jotka minä ainakin välillä arjen pyörityksessä unohdan. 






23. huhtikuuta 2012

Ihan pihalla



Eilinen aurinkoinen ilma sai meidät heti aamusta pihalle. Poika nukkumaan ja äiti ja isä haravan varteen. Laitettiin myös kukkapenkkejä kesäkuntoon - vitsit miten paljon sieltä on jo tulossa uutta kaunista!



Innostuin myös muutama viikko sitten leikkelemään meidän pensaita pihalla ja piha oli täynnä epämääräisiä oksakasoja. Kasasin ne valmiiksi yhteen kasaan, jotta saadaan ne kätevästi kärryyn ja pois. Tästä ei ole kuvamateriaalia ;)

Olipa terapoivaa puuhastella pihalla ja suunnitella tulevaa. Tuleva kesä on toinen kesämme tässä talossa, viime kesänä vaan katseltiin pihaa ja mietittiin, mitä me tahtoisimme pihalla tehdä. Pihaa meillä on ihan mukavasti ja täytyy myöntää, että tyhjää löi. Siksi tilasimme sen puutarhasuunnitelmankin. 

Nyt alkaa hiljalleen olla selvät sävelet, kukkapenkkejä karsitaan (varsinkin ne hyasintit takapihalta saavat lähteä..) ja tilalle tulee pensaita, ehkä juuri niitä koivuangervoja, joista vinkattiin. Ruusupuskat saavat myös väistyä marjapensaiden tieltä ja muutama koivu kaadetaan. Tuon ihanan perennapenkin yläpihalla aion kuitenkin säilyttää, musta on ihanaa ajatella, että talon edellinen rouva on sitä vuosikymmeniä vaalinut ja huolella kasveja valinnut. Se kuuluu tuohon pihaan. Ajatella, että kohta näyttää taas tuolta!



Rakennamme myös joenrantaan pienen terassin, jonka päälle ostamme tällaisen metallikatoksen. Sinne on jo hankittuna kaasugrilli, tuolit ja pöytä. Puutavaraa ollaan katseltu terassia varten, vinkkejä, mistä halvimmalla kyllästettyä saisi? 

Kuva lainattu K-Raudan sivuilta.

Tässähän sitä jo onkin tekemistä tälle kesälle - vielä kun ehtisi toteuttamaan, nauttimaan ja grillailemaan! 

21. huhtikuuta 2012

Ystävä



Olin yökylässä ystävän luona, vietettiin tyttöjen iltaa hyvän viinin, ruoan ja erityisesti seuran merkeissä.

Ystäväni teki toiveestani valkosipulietanoita, minä toin mukanani punaista. Istuimme aamuyöhön keittiön pöydän ääressä ja kaakatimme kaiken mieltä painavan sekä myös sen onnelliseksi tekevän ulos systeemistä. Parasta mahdollista terapiaa kaikkeen mahdolliseen. 

Hitaan aamupalan jälkeen suuntasimme Hulluille päiville tavoitteena löytää jotain kivaa. Ja kivaa löytyikin - miehelle ;) Ja jotain ihan pientä itselle.

Päällä kevään ehdoton lemppari: Beige Your Facen trenssi, Gantin navyraitainen mekko, Clarksin loaferit, HM:n pillifarkut ja se pieni ruskea Lindexin laukku.

Kotiin suuntasi keveästi astuva iloinen nainen. Pieni irtiotto arjesta teki hyvää. Kotona odotti sohva täynnä miehiä turkoosissa ja Pelicansin lippu seinällä - oikea kunnon kisastudio! Vieraiden lähdettyä mieheni teki minulle naudan ulkofileetä, ihana yllätys.

Onnellinen nainen painaa täällä kohta pään tyynyyn, ihana viikonloppu jatkuu onneksi vielä huomenna.



19. huhtikuuta 2012

Pohdintaa pensasaidasta



Ihanaa, tuo lumi oikeasti sulaa tuolta pihalta pois! Kädet jo syyhyää ulkotöihin, suuri hinku päästä toteuttamaan tilaamaamme puutarhasuunnitelmaa! Puutarhurilla vaan on ollut kiireitä, niin emme ole vielä saaneet sitä - pian toivottavasti!

Paljon olemme talven aikana pohtineet pensasaidan kasvattamista. Tonttimme on suuri, 2000 neliömetriä ja yhdeltä reunalta rajoittuu jokeen. Tontin edessä menee vilkkaasti liikennöity tie, jonka vuoksi tätä aitaa olemme nyt pohtineetkin. Ystäväni vinkkasi minulle mustamarja-aroniapensasaidasta ja eilen googlailinkin kuvia.

Kuva lainattu täältä

Kivaltahan se näytti, eikä hintakaan (ehkä?) päätä huimaa. 5,5 metriä eli 12 tainta sai 22,95 eurolla. Mutta sitten kun aloimme laskeskelemaan, kuinka paljon tähän tontille menee noita 12 taimen settejä, niin tulihan sille sitten hintaa..


Tässä toisessa kuvassa aroniapensasaita on siinä tilassa, jollaisessa se meidän pihassamme varmasti olisi. Näyttää ihanalta ja katseilta suojaavalta.


Kuva lainattu täältä


Toiveenani olisi saada kuulla kokemuksianne erilaisista pensasaidoista, toiveemme on löytää sellainen, jota ei kauheasti tarvitse hoitaa ja leikata. Onko sellaisia olemassakaan?? ;)


Ihanaa aurinkoista päivää sinulle!

17. huhtikuuta 2012

Ja lumen alta paljastuu..



Lumien sulaessa kaikenlaista kaunista alkaa ilmestyä kuolleiden lehtien ja ruohon alta. Näitä ihasteltiin eilen lenkillä. 


Tällä hetkellä tosi muisto vaan, kun lunta/räntää on tullut koko päivän taivaan täydeltä. Mut eikös sanota, että uusi lumi vanhan surma? ;)





Tätä lumen alta paljastuvaa taas ei ihasteltu. 



Mua niin suututtaa roskien heittäminen luontoon, hmpf! Jos sen paketin jaksaa sisällön kanssa luontoon kantaa, niin kai sen tyhjänä jaksaa kotiin tai lähimpään roskikseen kantaa? Pidetään ihmiset huolta tuosta meidän kaikkien yhteisestä luonnosta, jooko?

P.S. Eilen oli 5 kk neuvola, oli pikkumiehellä hienot mitat! Yläkäyrillä menee meidän pötkö tasaisen tappavasti! ;) Nyt vaan pötkylä vähän kipeänä, lääkäriin suuntaamme me :(


P.S.S. Ja hei vielä tuohon maalin valintaan, tietääkö joku hyvin toimivia maaleja nimeltä? Kiitos avusta!





16. huhtikuuta 2012

Maalin valinnassa apua tarvitaan


Viime kesänä oli tarkoitus maalata kaikki ikkunanpokat. Jätin vähän liian myöhäiseksi, itikkakausi ehti alkaa. Meillä on joenrantatontti ja tuossa kosteikossa mukavasti itikat lisääntyvät. Ilma kun oli tiheänään niitä pirulaisia, niin ei huvittanut ikkunoita auki pitää. Eikä se raskaus ja sen aiheuttama väsymyskään tietysti projektia vauhdittanut..


Tulevana kesänä päätin tehdä projektin loppuun. Huoneeseen näkyvät pokat on siis maalattu, mutta millä maalilla kannattaa nuo sisäpuolet maalata (kuvassa näkyvät puunvärisinä)? Budjettikaan ei ole aivan valtava, joten huokeitakin vaihtoehtoja otetaan mielellään vastaan! Ja tietenkin sellainen maali, että voimme vauvan kanssa asua tässä - toivottavasti siis on sellaisia vaihtoehtoja, jotka eivät ihan tolkuttomasti käryä.. Ihan uloimmissa maalipinta on ok, joten apua tarvitsisin noihin väli-ikkunoihin. 

Täällä varmasti on joku, jolla on kokemusta tästä ;)
Hjälp!

14. huhtikuuta 2012

Hidasta elämää


Paljon on ulkoiltu viime päivinä, kävelty keväisiä katuja, käyty satamassa kahvilla, ihmetelty sulavia lumia ja vesilätäköitä. Nautittu alkaneesta keväästä ja toistemme sekä ystävien seurasta. On myös leikitty lapsen kanssa kotona ja luettu paljon kirjoja - mun mielestä on tärkeää lukea lapselle paljon heti alusta alkaen, niin on oma äitikin aikoinaan tehnyt ja saanut aikaan innostukseni lukemiseen.

Meillä on muutaman kerran viikossa tapana pakata vaunut ja poika autoon ja ajaa keskustaan kävelylle. Keskustan kaduilla, puistoissa, kahviloissa ja satamassa on meidän mielestä ihanaa tunnelmaa. Eräällä kävelyllä meillä oli mukana kamera, tässä tunnelmia meidän lenkin varrelta. 




Ja juuri kun sain ne talvivaatteet sivuun, tuleekin ulkona lunta. On tullut jo tovin. Aika kaunista tuo kuitenkin on, vielä tulee ikävä tuota hidasta leijailua.

Toivottavasti huomenna saadaan vähän aurinkoa esiin, ulkoilua olisi tiedossa maailman parhaassa seurassa, mun ihanien miesten seurassa :)

Mukavaa sunnuntaita!



12. huhtikuuta 2012

Gordonin tapaan




Ostin vähän aikaa sitten kokkikirjan "Pikaruokaa Gordon Ramsayn tapaan". Olen selaillut sitä muutamaan otteeseen, mutta mikään ohje ei oikein ole napannut. Ehdin jo miettiä, että taisi tulla turha ostos. 

Tänään ennen kauppareissua hain ideaa päivällistä ajatellen ja löysin tämän:

Mausteinen makkara-pastasalaatti


Oli kyllä hyvää, hävisi koko satsi kerralla. Salaattiin tuli chorizo-makkaraa, fusillipastaa, latva-artisokan sydämiä (ohjeessa oli oliiveja, mutta mies ei niistä pidä ollenkaan), aurinkokuivattuja tomaatteja, ripaus suolaa sekä runsaasti tuoretta basilikaa ja ruohosipulia. 



Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos makkara vaan maistuu ;)

Hyvän energian päivä




Eilen oltiin koko päivä pojan kanssa Helsingissä. Kyläiltiin ystävän luona Malmilla ja kahviteltiin toisen kanssa keskustassa. Tehtiin vielä ystävän kanssa pieni kävelyretki pitkin keskustan katuja. Juteltiin elämästä ja haaveista, toteutuneista ja toivomuslistalla olevista.


Hyvää ruokaa + ystävien seura + keväinen Helsinki = hyvän energian päivä


Ihana irtiotto arjesta. Nyt jaksaa taas hymyillä.


Päätettiin miehen kanssa suunnata toukokuussa kahdelleen Helsinkiin. Kävellä käsi kädessä tuttuja katuja, käydä syömässä hyvin, istua puiston penkillä katselemassa ihmisvirtaa, nukkua hyvin. 


Eli yksi pikkumatka meillä jo suunniteltuna. Onko sinulla jo suunnitelmia tulevalle kesälle?


9. huhtikuuta 2012

Aurinko lämmittää





Talomme alakerran ikkunat ovat länteen. Se tekee kodistamme valoisan ja etupihasta aurinkoisen - tästä valosta ja lämmöstä olemme saaneet jo koko pääsiäisen nauttia. Takkaa ja puuhellaakaan ei ole tarvinnut niin kovasti lämmittää, koti on lämmennyt kuin itsestään. Mutta kesällä kotimme kuumenee todella kuumaksi ja viime kesänä olikin vitsit vähissä - olin viimeisillään raskaana ja helleaalto iski. 


Aurinko porotti päivät pitkät, oltiin vielä pois kotoa reissussa ja pimennysverhot tietenkin ylhäällä. Lopputuloksena alakerrassa 35 astetta lämmintä. Ja emäntä turvoksissa. Eikä meillä ollut vielä sitä ilmalämpöpumppuakaan, jolla viilentää talo edes siedettävän lämpöiseksi.

Kauan tuo pumppu teki meille matkaa ja hellelukemissa matka tuntui ikuisuudelta, mutta oli ja on se sen odottamisen väärti. Ja ilmalämpöpumpuista (niistä mihin oli varaa) parhaimman näköinen. ;) Mies oli ehdoton merkin suhteen, Mitsubishi se olla pitää ja minä tuon mallin. Tai oli niitä merkkejä joku toinenkin, mutta taas tuli hinta vastaan. 




Kesällä viilentää, pikkupakkasilla lämmittää, suoran sähkölämmityksen talossa aivan ehdoton. Ehdottomasti yksi parhaista ostoksista tähän taloon! Paikka ei ole paras mahdollinen sisustajan näkökulmasta (hih), mutta käytännön puolesta ainut järkevä. Oikeastaan siihen on jo tottunut eikä se enää häiritse silmää yhtä pahasti kuin alussa. Mutta, olisihan tuo seinä kauniimpi ilman tuota laatikkoa. :)


Onko teille hankittu ja onko ollut hintansa väärti?


Pullaa ja makkaraa



Meillä leivotaan ihan liian harvoin, varsinkin jos mieheltä kysytään. Mutta sitten kun leivotaan, niin leivotaan pakkanen täyteen ja käytetään paljon voita ja sokeria ;) Eilen sain hyvän syyn leipoa, sillä meillä on ollut ihanasti vieraita. Leivoin meidän molempien ehdottomia lemppareita korvapuusteja!






Iltapäivällä saimme äitini hyvän ystävän kylään, mukanaan hänellä oli tyttärensä ja tämän 10 kk poika. Kyllä oli pikkupojilla toisissaan ihmettelemistä ja meillä aikuisilla mukava kahvihetki. Saimme myös kaikkea hyödyllistä ja näppärää pikkuherralle, huominen meneekin ihmetellessä muun muassa kantoliinaa.


Illalla saimme mieheni ystävän meille saunomaan ja grillaamaan - tänä vuonna ei maltettu odottaa enää pidempään. Pallogrilli tulille ja makkarat käristymään. Makkaraa ja olutta saunan päälle, voiko olla parempaa!


Tänään vaan ollaan ja ihmetellään, ulkoillaan ja nautitaan kauniista kevätpäivästä. Tämä pääsiäinen meni ihanan rauhallisesti kotosalla, nyt on rentoutunut olo ja hymy herkässä. 



7. huhtikuuta 2012

Tänään pukeuduttiin väriin..



.. nimittäin turkoosiin! Hallilla huudettiin miehen kanssa kurkku suorana, tarkoitus oli saattaa Pelicans voittoon, mutta toisin kävi. Kuvaajakin taisi olla pelin tiimellyksessä vähän tärinätunnelmissa ;)

Jännää oli, sai viihdettä koko rahan edestä - kolme tuntia vierähti nopeasti! Ja luojan kiitos oli nuo korvatulpat, meteli oli aivan sietämätön.


Kotona teimme vielä blinejä pojan mentyä nukkumaan ja otimme lasit kuohuvaa. Nyt on hyvä köllähtää kullan kainaloon, mahan viereen.

6. huhtikuuta 2012

Ei lammasta tänä vuonna..




.. vaan karjalanpaistia. Päätettiin jättää lampaat tänä vuonna kauppaan ja mennä muilla herkuilla. Tämä herkku meillä maistuu ja loppuukin suht nopeasti :) 




Kunnon lihat, muutama porkkana, sipulia, mustapippuria, lihaliemikuutioita, laakerinlehtiä ja vettä. Kaikki uunipataan, uuniin kolmeksi tunniksi ja sit vaan odotellaan ja tuoksutellaan. 


Tarjotaan keitettyjen perunoiden kanssa. Puolukkahillo olis ollut myös aika namia, meillä ei sitä sit ollut ja kovasti kaipailin ;)




Tänään kokeillaan blinien tekoa, mädit, smetanat yms jo ostettuna - saa nähdä kuinka emännän käy.. Mut nyt ulkoilemaan, vaikka kovin harmaalta sieltä taas näyttää.




5. huhtikuuta 2012

Uutta ilmettä



Vihdoinkin mullakin on se. On se ihana.




Ja passaa aika kivasti tuohon lautaseinälle.




Innostuin ostamaan kotiin vähän pääsiäisväriä, 20 tulppaania koristaa alakertaa. Siinä meidän pääsiäiskoristelut tänä vuonna. Viime vuonna ei ollut edes näitä, joten nyt on ihan hullaannuttu ;)


Mukavia pyhiä, onko kivoja suunnitelmia jo tehtynä? Me ei lähdetä pidemmälle reissuun, mutta kyläluutaillaan ystävien luona ja hengaillaan kotona - otetaan rennosti ja syödään hyvin!


2. huhtikuuta 2012

Lomafiilistelyä



Lomalta kotiin paluu on aina samanlaista. Haikeudella miettii kaikkea kivaa, mitä puuhasteltiin. Nauttii kotiin tulemisesta ja kissojen rapsuttelusta.  Ja sitten on sitä pyykkiä, pyykkiä ja vielä kerran pyykkiä. Paitsi että aikaisemman yhden hengen pyykkien pesun asemasta on kolmen hengen vaatteet ja pojan vaipat. Huoh.


Mutta sitten päätin pitää pienen tauon ja ladata lomakuvat koneelle. Ja tulin heti tosi hyvälle tuulelle. Aurinkoa, laskettelua, hiihtoa, ulkoilua, makkaranpaistoa, lämmintä kaakaota, saunomista, takkatulta, leikkiä ja naurua - näitä oli meidän loma täynnä. Tässä muutama fiilistelykuva:




Pinkki on mun ja näköjään pojankin lempparivärejä - tämä mieheltä lahjaksi saatu buffi saa pojan kirkumaan innosta joka kerta :)




Ekat lämpimät kaakaot tänä talvena. Laavulla maistui tosi namilta. Makkaraa saatiin myös tuhottua monta pakettia. Ihana savun haju jäi ulkoiluvermeisiin, joka kerta kun on takkia laittanut päälle on muistunut mieleen nää laavuhetket.




Mä taidan vielä viettää pienen hetken näiden kuvien parissa ja haikailla auringon perään. Meillä on satanut koko päivän lunta - riemu kuivasta ajotiestä oli lyhyt :( Mutta onhan tuolla kaunista, ihanaa valkoista puhdasta lunta.