31. maaliskuuta 2012

Missä sää oot?



Mää oon mutkamäessä! Tai en mä harmillista kyllä enää ole, mutta mieli ja sydän sinne aina jää hetkeksi viipyilemään.


Koskaan en ole ollut kevättalvella Lapissa, koska mun ei ole mahdollista saada lomaa tähän aikaan vuodesta. Nyt äitiyslomalla tähän oli mahdollisuus ja lähdettiin koko perhe Ylläkselle. Meidän pikkuherrakin pääsi ensimmäistä kertaa 4-kuukautisena ihmettelemään Lapin taikaa. No eihän se kauheasti mistään mitään tajunnut ;)







Ihanan aurinkoista ja lämmintä! Helmikuussa talvilomalla sai aina turpa huurussa laskea - ja mäkeähän laskettiin pakkaslukemista välittämättä! -30 asteen pakkasesta huolimatta oli rinteeseen päästävä joka päivä, kun kerta tänne asti oli ajettu! Nyt oli kiva lasetella rinnettä alas auringonpaisteessa ja muutaman asteen pakkasilla. Love it! Ensi vuonna tullaan uudestaan, kun hoitovapaa mahdollistaa talviloman pitämisen näin keväämmällä.







Automatkatkin sujuivat tosi mutkattomasti yöllä, lähdettiin ajamaan kun pikkuherra nukahti. Yöt ajettiin ja pidettiin toisillemme seuraa. Parin pysähdyksen taktiikalla mentiin ja toimi meidän vauvan kanssa hyvin. Pysähdykset olivatkin sitten pidempiä, kun piti leikkiä ja seurustella ja lepuuttaa selkää.




Loma teki hyvää ja kotiin oli kiva palata. Ihanaa oli olla kahden vuoden tauon jälkeen lomalla mun lempipaikassa ja vielä mun lempiporukalla! Naureskeltiin yksi ilta, että oli aika lailla erilainen Lappi-loma nyt verrattuna niihin sinkkuporukalla vietettyihin lomiin ;)




P.S. Ilokseni muuten huomasin kännykästä kuvia koneelle ladatessani, että tuolla halvemmalla Lumialla saa aika hyvälaatuisia kuvia. 


30. maaliskuuta 2012

Somisteita




Kuva 5 - Somiste:




Tää on musta vaan niin ihana. Harmaata ja valkoista, rauhallinen yhdistelmä.


28. maaliskuuta 2012

Valkoista ja harmaata



Tekstiili:



Ikeasta löytynyt ikisuosikki. Enkelit on vaan ihania.


Yllätyksellinen asia sisustuksessa:




Meillä on edelleen joulutähti ikkunassa. Se toimii aivan loistavasti yövalona pimennysverhon takana. Me ei siis ikinä muisteta ostaa sitä yövaloa, siksi tästä väliaikaisratkaisusta tuli pysyvä. Jos sen toukokuuhun mennessä laittaisi talvisäilöön..




Yöpöytä:




Mun lempikirjailija on ehdottomasti Anna-Leena Härkönen. Sain joululahjaksi mieheltä uusimman kirjan Onnen tunti, mutta en ole kovin pitkälle päässyt. Mihin mun kaikki vapaa-aika kuluu, näin kun vielä ollaan äitiysLOMALLA?? Ihmettelenpä vaan ;)



27. maaliskuuta 2012

Espressoa



Keittiöväline:






Mun keittiövälineistä rakkain, jo eläkkeelle siirtynyt mutterikeitin. Olin vaihto-oppilaana Saksassa ja tutustuin siellä kahteen italialaiseen tyttöön. Lähdin opintojen päätyttyä tyttöjen kanssa Toscanaan ja sieltä toin matkamuistona tämän keittimen. Tuo paljon ihania muistoja mieleen. 






25. maaliskuuta 2012

Ja sit me tahdottiin





Kuva 7 - Rakkain esineeni:




Sanoimme mieheni kanssa tahdon perjantaina. 

Minä.

Sinä.

Rakkaus.

Lapsi.

Perhe.

Onni.




23. maaliskuuta 2012

Kuvat 5 ja 6


Lempiastia oli helppo. Mä rakastan mun puuliettä ja talvisin keitän teevedet tai porokahvit tällä kirpputorilöydöllä. Joka aamu laitan ensimmäiseksi tulet hellaan, kuuntelen tulen rätinää, nautin ihanasta lämmöstä ja juon kahvia. Mun arjen todellista luksusta. Asia, jota kaipaan tosi paljon kesäisin.

Kuva 5 - Astia:








Lapsiperheen kylpyhuoneessa on kaikkea mahdollista ei niin kaunista ja sisustuksellisesti upeaa. Kuvatako kissanvessaa, kestovaippapinoa vai hoitotason pehmustetta. 

En kuvannut mitään niistä. 

Kuva 5 - Kylpyhuone:




22. maaliskuuta 2012

Jotain mustavalkoista ja lipasto





Kuva 3 - Jotain mustavalkoista:




Tämä ei ollut vaikea, meillä on lähes kaikki kotona mustaa ja valkoista. Ja sitten väriteemaan sopiva Laurikin hyppäsi pöydälle. Yksinkertaista ja rauhallista.




Samalla väriteemalla jatketaan kuvaan 4 - Lipasto:








Meidän kolmen lipastot, jokaiselle piti olla oma alunperin, mutta äidillä ei sitten ole omaa - lapsella on siis aivan liikaa vaatteita.. Lipaston päälle tein taulun tekstillä, joka sopii tähän huonosti nukkuneen kotiäidin arkeen mun mielestä ajoittain aika loistavasti. Viime yönä tehtiin ennätys, yhdeksän herätystä. Huoh.



21. maaliskuuta 2012

Sisustushaaste

Löysin mutkien kautta IMAGE black and white -blogiin ja sieltä jäi mukaan tällainen hauska sisustushaaste. Pakkohan tähän oli lähteä mukaan, neljän viikon ajan seitsemän kuvaa viikossa omasta kodista, yksi kuva päivässä tai useampi kerrallaan. 


Näin tämä lähtee: 


Kuva 1 - Viimeisin sisustushankinta






Kuvasta näkyy myös, että täällä on otettu vanhat hyvät Vallilat kahden vuoden tauon jälkeen esille - ne on edelleen ihanat.


Mistä pääsemmekin kuvahaasteen kuvaan 2: Lempiväri






Fuksia, musta ja valkoinen. Aika nami yhdistelmä sekä sisustuksessa että vaatetuksessa.




Nyt hetki vielä omaa blogiaikaa ja sit me lähdetään parantamaan maailmaa. Kahvittelu ystävän kanssa - tämän päivän parhautta!









16. maaliskuuta 2012

DIY

  Selailin lempiblogejani aamulla kahvikupillisen äärellä ja jäin selailemaan Stylizimo-blogia ja erityisesti DIY-osiota. Kahvi kylmeni, tunti jos toinenkin kului. Ihania ideoita koko blogi täynnä.



Inspiroiduin tekemään kaksi tekstitaulua Ninan mallin mukaan. Nämä kaksi lähtevät lahjaksi, mutta itselle on pakko tehdä myös jotain. Find the time -taulun teksti puhuttelee kovasti, ehkä sellainen löytää tiensä meidänkin seinälle.





Tiesitkö sinä, että netissä on paljon ilmaisia fontteja, joita voi ladata omalle koneelle? Minä en, mutta nyt on muutama ihana ladattuna, esimerkiksi nämä tauluissa käytetyt.


Puuhakasta viikonloppua!








15. maaliskuuta 2012

Terassilla





Eilen avasin terassikauden. Omalla pihalla. Juotavana mammateetä ja syötävänä tädin tuomaa rotinakakkua. Nam. 





Noi suklaapalat on ihan parhautta!

Huomenna otan uusiksi.



14. maaliskuuta 2012

Isoäidin neliöitä sittenkin



Olen jo jonkin aikaa suunnitellut torkkupeittoa meille aikuisille, mutta mallin etsiminen on ollut vaikeaa. Jos minä olen pitänyt, mies ei ja toisinpäin. Eräästä saksalaisesta blogista löysin molempia miellyttävän idean, jota lähdin toteuttamaan. 





Väreiksi valitsin valkoisen, vaaleanharmaan ja harmaan Dropsin Alpacan. Pikkuherran peiton tein Novitan Seitsemästä veljeksestä ja siitä tuli jo tuon kokoisena aika painava - tästä tahdoin hieman kevyemmän. Suureksi ilokseni huomasin, että Dropsin lankoja löytyy Kärkkäiseltä naapurikaupungista, joten Helsinkiin ei enää tarvitse lankojen perässä lähteä. Vaikkakin Menitaan on pakko päästä tasaisin väliajoin, on niin ihanaa hypistellä erilaisia lankoja ja ihastella kaikkia mahdollisia värejä.




 Työssä ei tehdä erillisiä pikkuneliöitä vaan peitto on yksi suuri neliö. Tosi hauska idea, ei olisi tullut mieleenkään tehdä sitä noin! Sisimmäksi suunnittelin valkoista, seuraavaksi väriksi vaaleamman harmaan ja ulkommaiseksi tumminta väriä. On aika pehmeää lankaa virkata, katsotaan, miten käyttäytyy, kun kokoa tulee lisää. 



12. maaliskuuta 2012

Ystävänpäivämyynnistä

.. kotiutin nämä kaunokaiset. Pitkään niitä olen himoinnut, mutta hinta on ollut mulle liian suolainen. Viimeksi syksyllä hiplasin näitä kaupassa, mutta en tohtinut kotiuttaa. Olipa tämä typy iloinen, kun Pentikin ystävänpäivämyynnissä lampunjalat olivat hyvään hintaan myynnissä. Ei kun hakemaan ja vanhat puiset kylmästi kiertoon.




Minä tykkään ja kovasti. Ilme on raikkaampi ja paljon.



11. maaliskuuta 2012

Puuhakas viikonloppu



Me on tänä viikonloppuna huideltu siellä täällä ja nähty ystäviä. Vaikka nyt onkin väsy olo, niin nauru- ja höpötysterapia on tehneet hyvää tälle naiselle.


Perjantaina yläasteen kamujen kanssa istuttiin iltaa, muisteltiin menneitä, kouluaikoja, baarikeikkoja ja minishortseja ;) Muutama lasi viiniä ja emännän tekemä hyvä ruoka päälle ja hauska ilta oli valmis! Muiden jatkaessa yöhön, minä lähdin kotiin nukkumaan. Ehkä myöhemmin energiaa on aamuyöhön tanssimiseen, nyt ei..







Lauantaina kisailtiin lukioporukan kanssa talviolympialaisissa. Lajeina oli muun muassa sokkopulkkaa, lehmäpalloa, kierimistä ja liukurin työntöä päällä. Kaksikymmentä kisaajaa taisteli pareittain Karhu-palkinnosta, osa verenmaku suussaan, osa ei. Mun mies päätti kotoa lähtiessämme, että palkinto kotiutetaan  ja niinhän siinä kävi. 










Ja nyt se karhu töröttää meidän takan päällä, öy nöy. Ja se on kuulemma siellä puoli vuotta, kunnes siirtyy voittotiimin toiselle osapuolelle (mä olen kyllä vähän eri mieltä...). Onhan tuo aika epeli tuo karhu kaljapullo tassussaan, mutta tuleepahan kiva ulkoilupäivä loistavassa seurassa mieleen aina kun siihen katse eksyy :) Iltaa jatkettiin vielä saunomalla koko porukan kesken, mahtavuutta koko päivä. Mummokin oli onnessaan, kun sai kahdenkeskistä laatuaikaa pikkuherran kanssa. 


Nyt jaksaa taas. Hymy on herkässä.



9. maaliskuuta 2012

Hjärta

Ihastuin tähän ensisilmäyksellä. Hintakaan ei onneksi ollut kovin paha, oli siis ihan pakko kotiuttaa. 





Nyt on pakko alkaa kiertämään Pentikit kaukaa, tulotason romahdus alkaa jo hiljalleen tuntua kukkarossa. Mutta kun täällä kotona viettää nykyään paljon enemmän aikaa kuin aikaisemmin, niin tahtoo ympärilleen kaikkea kaunista. Ristiriita.





Tuota hyllyä siirrettäessä saatiin tuohon seinään jäljet, murrrrrrr.. Ne huopajutskat on seuraavana ostoslistalla..




8. maaliskuuta 2012

Tänä aamuna

..pakkasesta huolimatta kevättä rinnassa. Sen saavat aikaan aurinko ja uudet korot! Alennusmyynneissä oli tänä talvena kerrankin aikaa pyöriä ja paljon tein löytöjä. Nämä söpöset ovat jo odottamassa kuivia katuja, ihan vielä ei jalkaan saa. Herkkua näissä on tuo väri!




Ja ne mun ikivanhat Chanelit löytyi myös. Ei tule kevät ilman niitä, ei ole tullut viimeiseen 7 vuoteen. Edelleen ne on mun lempparit, vaikka aika kai niistäkin on jo ohi ajanut. Niissä on kätevästi mun omat vahvuudet, jotka ei ole muuttuneet vuosiin. Ei tarvitse siis piilareitten kanssa leikkiä. Päähän vaan ja menoksi. 




Linsseistä tarkkasilmäinen voi bongata kalsariasuisen bloggarin ;)


Nyt muskariin ja taidetaan me vähän nautiskella kaupungin melskeestäkin kävelyn merkeissä, sää on taas mitä ihanin!


Niin ja kaikille naisille oikein mukavaa naistenpäivää!

6. maaliskuuta 2012

Hupsista..

Ollaan oltu tosi paljon ulkosalla viime päivinä. Parin asteen pakkanen ja auringonpaiste on saanut viihtymään ulkona pitkäänkin. Mun lempivuodenaikaa on tämä kevättalvi, edelleen on lunta, aurinko paistaa ja pakkaslukemat alhaalla. Yleensä siis. Tänä aamuna oli -18 astetta seitsemän maissa, samantien sai laittaa puuhellaan tulet. Ihanaa juoda aamukahvit tulen rätistessä hellassa. Mun arjen luksusta.






Eilen mietiskelin, että mitä ollaan tänä talvena tehty ja pää oli ihan tyhjä. Tää talvi on mennyt vähän ohi, sellaisessa pienessä sumussa. Kiehnätty kotona kolmelleen, kestitty vieraita, kyläilty ja ihmetelty pikkuista. Pihalla olikin tällainen "yllätys", ei ollut tullut mieleenkään ennen joulua kantaa näitä ulkovarastoon.. No, ovatpahan paikoillaan kevään tullessa.. ;)






Nyt alkaa olla kivasti energiaa touhuta, en tiedä johtuuko se lisääntyneestä valosta vai siitä, että meillä on pyörähtänyt rytmi ihan uusiksi. Nukkumaan mennään jo ennen kymmentä ja aamulla herätys on puoli seiskalta. Siis joka aamu melkein samaan aikaan. Tuossa pikkukaverissa taitaa olla joku sisäinen kello, keltä lie perinyt ;) Mutta ihanaa, että vihdoinkin tässä perheessä nukutaan. 


Nyt kanavuohenjuustosalaatin tekoon, mulle tulee ystävä kylään. Ei olla nähty kahteen vuoteen välimatkan vuoksi, joten kuulumisia onkin jo syytä vähän päivittää!


Aurinkoa viikkoosi :)





4. maaliskuuta 2012

Herkuttelua



Tänään herkuteltiin vanhalla tutulla salaatilla. Ja ciabattineilla. Namskis!


Tätä salaattia söin ensimmäisen kerran alle parikymppisenä, vuosia siitä on hurahtanut jo lähes kaksikymmentä. Jösses.  Ja edelleen se maistui yhtä hyvälle ;)





Salaattiin tulee:


2 omenaa
2 maustekurkkua
1 pussi pakasteherneitä
1 pieni purjo
300 g salamia

Kastikkeeseen tulee:
2 dl kermaviiliä
1 pieni sipuli
0,5 tl paprikaa
0,25 tl currya


Leikkaa salami, omenat ja maustekurkut paloiksi. Myös purjo leikataan ohuiksi siivuiksi. Sekoita salaattiainekset kipossa. Tee kastike ja sekoita se salaattiin huolellisesti. Anna maustua hetki viileässä.


Kiitos tästä ihanasta reseptistä kuuluu entiselle avoanopille, Outille terveisiä Mäntsälään ;)



Pöydästä löytyi myös tällainen miniannos espressokupissa.




Pikkuherra aloitti uuden tärkeän vaiheen - soseiden syönnin. Helposti meni teelusikallinen alas, taisi kaveri pitää bataatista ;)


Mukavaa alkavaa viikkoa, muistakaa herkutella!


3. maaliskuuta 2012

Puikkojen kilinää ja neulahuovutusta





Jotain pientä täällä on näiden kuukausien aikana valmistunut. Nämä pöksyt tein netissä olevalla Tiuhtis-villisten kaavalla. Kun etsin villahousujen kaavoja kestovaippasivustoilta, ihastelin muiden hienoja neulahuovutuksia pöksyissä. 




Ja pitihän munkin sitten kokeilla. Kelan paketin patjasta vaahtomuovin palanen, Sinooperista villaa ja huovutusneula ja ihmettelemään. En yksikseen uskaltautunut lähteä huovuttamaan (menee vielä pilalle pöksyt), vaan hain vauhtia käsityökahvilasta. Parikymmentä eri-ikäistä käsillä tekemisestä innostunutta naista iltakahvilla. Me like! Apua sain yhdeltä suloiselta alakouluikäiseltä tytöltä, hän oli tehnyt kuulemma paljon ja oli tosi helppoa. Ja niinhän se olikin!




Tuo tassunjälki oli helppo tehdä, alkuun sommittelin pyöreän muodon vaahtomuovin päällä ja hetken pisteltyäni asettelin kuvion pöksyjen päälle. Vaahtomuovi vaan pöksyjen sisään ja neula heilumaan. Ihan turhaan jännitin aloittamista ja nyt tekisi mieli huovuttaa sitä ja tätä ;)



2. maaliskuuta 2012

Haaste






Kohottaudu kaikkien sinua ärsyttävien pikkuasioiden yläpuolelle.



Joinakin aamuina joudut nousemaan varpaillesi.



Useimmiten kuitenkin riittää, kun ojennat selkäsi ja nostat katseesi omasta navastasi.



Toista päivittäin.











Löysin tämän ajatuksen lapsuudenystäväni Facebook-sivulta. Sai nauramaan ja muistelemaan tätä aamua, kun ärsytti kissan oksennukset olkkarin lattialla. Positiivista kuitenkin on, että ne oli lattialla eikä matolla ;)

Tätä minä aion kokeilla. Miten voikaan välillä ihan pienen pienetkin asiat ärsyttää. Ja ihan turhaan. Pelkkää energian tuhlausta.

Ja vaikka kokeilenkin, niin ihan varmasti joka päivä jokin asia ärsyttää. Elämä kun vaan on ;)

Sinut haastan mukaan tähän!


1. maaliskuuta 2012

Isoäidin neliöt


Tätä työtä aloittelin jo alkusyksystä ja vauhti hiljeni suuresti laskettua aikaa lähestyttäessä. Onneksi pikkuherra päätti viihtyä masussa reippaasti pidempään, niin ehdin tämän pikkupeiton tehdä valmiiksi.





Nuo neliöt on muuten yllättävän helppoja tehdä - siis sitten kun on opetellut virkkaamaan ;) Niitä valmistui hurjimpaan aikaan viisi illassa ja hiljaisimpana viisi kuukaudessa. 





Myös palojen kiinnittäminen oli aika hidasta puuhaa ja se jos mikä oli tylsää.. Mutta nirkkoreunan tekeminen sen sijaan oli mukavaa puuhaa, olihan peiton valmistuminen jo ihan käsillä. 





Ja sievä siitä tuli. Se on jokapäiväisessä käytössä, makuualustana lattialla, vaunuissa peittona kovalla pakkasella, peittona sitterissä. Nyt aloin haaveilemaan omasta torkkupeitosta, mutta isoäidin neliöistä en sitä taida tehdä. Joku pitsimäinen neulottava mulla olisi mielessä, mutta ohje vielä hukassa. 


Tietäiskös joku jonkun ihanan mallin jossakin?