30. kesäkuuta 2011

Tyttöjen päiväretki Vääksyyn..


.. tuli taas kalliiksi. Kuukausi pari sitten Kanavan Kunkussa ihastelin näitä Riviera Maisonin pyykkikoreja ja päätin vielä hetken harkita - maksoivat kuitenkin mun mittapuun mukaan maltaita pyykkikoreiksi. Mutta kun mieskin antoi hyväksyntänsä, niin sellaiset tämä sitten tahtoi. Ja on ne kyllä makeet! Helpottaa myös pyykinlajittelua nuo kätevät muovitaskussa sijaitsevat kangaspalat. Valko-, kirjo- ja tummalle pyykille on kaikille omat lappusensa.





Kävimme myös toisessa pienessä sisustuskaupassa (nimeä en muista enää) ja sieltä löysin koruille tämän ripustushässäkän. Tämä oli huokea ostos ja erittäin hyödyllinen - vihdoinkin sain nuo korut pois työtasolta tilaa viemästä. Samalla innostuin noita koukkuja ostamaan enemmänkin ja kolme niistä löysi paikkansa työhuoneen kaappien ovista.


Nyt alkoi aurinko täälläkin vihdoin paistaa, nyt niiden kivien kimppuun! Taas.. 


Muistakaa aurinkovoiteet ;)

29. kesäkuuta 2011

Täällä vaan lomaillaan..


.. ja harjoitellaan nauttimaan helteistä! Eilen sain ystäväni kylään koko päiväksi ja loikoilimme pihakeinussa, söimme mansikoita, joimme itsetehtyä limpparia ja juoruilimme ajan kanssa. Mölkkymatsikin oli pakko ottaa - siinä on kyllä hauska peli, johon jää kummasti koukkuun.




Illemmalla siskokin pyöräili kylään ja toi tämän ihanan pionikimpun tuliaisiksi. Keitettiin vielä porukalla kahvit ja syötiin raparperipiirakkaa, NAM! 





Ihana lomapäivä omien tärkeiden ihmisten kanssa! Tahtoo näitä lisää ;)


27. kesäkuuta 2011

Käyn ahon laitaa..


.. minä ilman paitaa.. Ei ihan, mutta melkein. Ihanan rentoutunut olo rauhallisen juhannuksen jälkeen. Napa killillään hyvää ruokaa, hymy huulilla ja mieli iloisena ystävien seuran ansiosta. Lämmin kiitos isännille ja emännille tänä juhannuksena, me tullaan mielellään uudelleen ja pian ;)




Eilinen nautiskeltiin oman kylänraitin rauhasta ja käytiin poimimassa kukkia työhuoneen koristukseksi. Kirpparilta löysin muutamalla eurolla tämän söpön kastelukannun, jota en enää raaskinut pitää ulkona vaan tahdoin sen sisälle kaunistukseksi. Ja sanoo muut mitä sanoo, mutta on nuo lupiinit kauniita! Eilenkin istuin pitkät pätkät tässä sohvan kulmalla ja ihastelin tuota tienposkesta poimittua kimppua.





Haettiin myös läheiseltä soramontulta kiviä, reilusti nyrkkiä suurempia, sillä tämä tahtoo nyt luonnonkivireunuksen kukkapenkilleen. Sen pariin tästä olisikin suunnattava, kunhan ensin vähäsen käy kurkkimassa lempiblogeja.



Aurinkoa päivääsi!



23. kesäkuuta 2011

Rauhaisa juhannus toiveissa



Ja sellainen meille on tulossakin. Ystävien kanssa kokoonnumme perinteisesti mökille saunomaan, grillaamaan, kalastamaan ja soutelemaan. Myös yhteislaulu kuuluu juhannukseen, iskelmä raikaa muidenkin rantalaisten "iloksi" ;)


Juhannuksemme tunnelmiin sopii hyvin tämä Anna-Maija Raittilan runo Leppälintu. Tämä vaan kosketti, kaunista.
Laulua leppälinnun,
suviyön unien linnun,
hämyssä tummenevassa unohdun kuuntelemaan.
Onnea syntymätöntä
aavisteluihini tulvii.
Omenapuussa on ummut aukeamaisillaan.


Rauhaisaa juhannusta sinullekin - ollaan sitten ihmisiksi ;)
 
 

18. kesäkuuta 2011

Isoäidin neliöiden huumaa

Nuorempana nämä neliöt olivat minusta tosi mummomaiset, eivät sopineet ollenkaan omaan kotiin. Vuosi sitten aloin katsella niitä ihan uudessa valossa, ne jotenkin alkoivat näyttää kovin kodinomaiselta ja perinteiseltä. En vain ole uskaltautunut yrittämään, mulle tuo virkkaaminen on edelleen hieman vierasta ja kynnys aloittaa korkealla.

Yksi päivä selailin Novitan lehteä ja sieltä löytyi ihana peite parilla eri väriyhdistelmällä tehtynä. Ohjekin oli kuvitettu, joten ei kun värejä valitsemaan. Ja tällaiset minä valitsin siskon lasten avustuksella ;)






Ja nää näyttää jo nyt olevan aivan täynnä kissankarvoja - ihme sulkasato meillä käynnissä tällä hetkellä.. 




Kyllä näistä vielä suloinen peitto tuonne yläkerran aulaan syntyy, tällaisia sateisia päiviä siis täällä odotellaan lisää - edistyy sisällä kaikenmoiset jutut!

17. kesäkuuta 2011

Tytöt leipoivat loman kunniaksi..



.. niin nameja muffinsseja, jotta meinasivat kielen viedä mennessään! Tai oikeastaan isompi tytöistä vaan käänsi ohjeen saksasta suomeksi ja pienempi pisti leipoen. Teki neiti aika hienot muffarit, eikö vaan?!






Muffarit syötiin ja mehua juotiin pihakeinussa, ja koko satsi saatiin tuhottua. Muutaman vei neiti kotiin äitille maistiaisiksi, toivottavasti maistuivat sielläkin yhtä hyvältä kuin täällä.




Nyt jatketaan lomailua ruohonleikkuun merkeissä - aurinkoista viikonloppua sinulle!