25. helmikuuta 2011

Vanha tuoli..

.. sai uuden elämän pöytänä. Olen kaivannut yläkerran aulaan pientä pöytää teekupille ja kynttilälyhdylle, mutta mieleistä tyylin ja hinnan suhteen ei ole löytynyt. Kyläillessäni äitini ja isäni luona Itä-Suomessa löysin tämän heidän yläkerrastaan. Siinä se sitten oli, minun pöytäni. 





Tämä tuoli on ollut tilallamme niin kauan kuin muistan. Selkänoja siitä on jäänyt  matkan varrelle, mutta sitä ei pöytäni tarvitsekaan. Tämä on täydellinen juuri näin!




Tänään saan keittiönkaapin takaisin maalarilta, jänskättää jo hieman lopputulos! Muuten viimeiset lomapäivät vietetään maalaten, tasottaen ja hioen. Niin ja pidetään tässä pienimuotoiset lettukestitkin jossain välissä ;)


22. helmikuuta 2011

Kirjamessujen saldoa



Lahden Sibeliustalolla pidettiin viikonloppuna kirjamessut, jonne oli aivan pakko päästä! Helsingissä asuessani Messukeskuksen kirjamessut oli aivan must ja joka kerta kannoin selkä vääränä pokkareita kotiin messusaaliina. En tälläkään kertaa tehnyt poikkeusta - mielenkiintoisia kirjoja tarttui mukaan kassillinen ja vieläpä huokeaan hintaan. 


Tämä kirja oli löytö numero 1, ihana Toini Lehtisen Kertomuksia lapsille - Koteja ja kouluja varten. Kirja on täynnä opettavaisia tarinoita vuodelta 1952 :)





Monipuolista puutarhanhoitoa käsittelevää kirjaa olen myös etsiskellyt jo jonkin aikaa ja nyt löysin sellaisen suhteellisen huokeaan hintaan. Tätä aloitellaan jo nyt lomalla - täällä odotellaan niiiiiiin kovasti jo tuon lumen lähtöä ja ensimmäistä kevättä ja kesää omassa puutarhassa! Tässä kirjassa on myös paljon kuvia erilaisista puutarhakasveista, mikä helpottaa tällaisen poropeukalon kasvintunnistusta - mulla ei suoraan sanottuna ole mitään hajua, mitä noi kaikki puut ja kukat tuolla pihalla ovat. Kauniita ne ovat, mutta olisi ihan kiva osata niitä oikein hoitaakin ;)




Lisäksi mukaan lähti aimo kasa pokkareita, jotka varmaan tulee luettua jo lomalla. Elizabeth Gilbertin romaania "Eat Pray Love - Omaa tietä etsimässä" jo aloittelinkin, seuraavaksi käsittelyyn pääsee Virpi Hämeen-Anttilan "Päivänseisaus".


Toisaalta koko lomaviikon voisi pitää tällaisia pakkasia, minä viihdyn hyvin sohvalla tämän kirjapinon kanssa. 


Ihania lukuhetkiä sinullekin, mikä kirja sinulla on menossa juuri nyt?

21. helmikuuta 2011

Lumoava sydän



Ystävänpäivän aamuna ruokapöydällä oli paketti. Kaunis laatikko, jonka ympärillä oli silkkinauha ja sisällä tämä. 




Korun on suunnitellut Carina Blomqvist Lumoavalle, kaunista suomalaista designia, käykääpä tutustumassa Lumoavan kotisivuihin! Minä löysin vaikka mitä ostettavaa kotisivuilta - tuli taas kalliiksi ;)



Sain minä jotain muutakin - Marielisa muisti minua tällaisella tunnustuksella, lämmin kiitos sinulle tästä! Näistä tunnustuksista saa ihanasti virtaa blogin kirjoittamiseen, joku oikeasti tykkää näistä minun höpötyksistäni ;)





"The Gorgeous Blogger -palkinto on suunnattu 
kaikille upeille bloggaajille.

Jokainen vastaa viiteen blogiinsa liittyvään kysymykseen
ja jakaa tämän palkinnon eteenpäin niille,
jotka mielestään sen ansaitsevat."


* Milloin aloitit blogisi?
 Aloitin blogini kirjoittamisen toukokuussa 2010.


* Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Kirjoitan rintamiestaloni remontoinnista, neulomisesta ja käsitöistä yleensä, meidän pesueen (minä ja hurmuriherrat) arjesta - kaikesta mahdollisesta, mitä me täällä puuhaillaan ja ihmetellään.


* Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
Niin kuin jokainen blogi, tämäkin kertoo elämästä ja arjesta minun silmieni kautta nähtynä. Jokainen blogi on siinä suhteessa erityinen ja mielenkiintoinen muihin blogeihin verrattuna.


* Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Olin pitkään lukenut pikkusiskoni blogia ja hän sai minut innostumaan oman blogin kirjoittamisesta. Olin jo pitkään haaveillut omasta talosta ja blogin alkuaikoina tämä oli haaveilufoorumini ;)


* Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Haaveilen paremmasta kamerasta, jotta tuo kuvien laatu hieman paranisi. Muuten jatkan tällä samalla linjalla, tämä on minun näköiseni blogi.
 
 
 
Tämä tunnustus kuuluu kaikille lukemilleni blogeille, ne ovat kaikki mielenkiintoisia ja upeita blogeja! Niistä saan uusia ideoita, hymyn huulille, voimaa ja virtaa arkeen. 
 
 
 
Nyt täällä jatketaan lomailua, ensimmäistä kertaa vietän kotosalla lomaa ulkoillen ja lueskellen (lue: Säästetään ensi kesän remontteja varten matkarahat..). Ja tietenkin auringosta nautiskellen - ihana lupaus keväästä!
 
 
 

19. helmikuuta 2011

Pakkaspäivien antia

Koska meillä huidellaan melkein kolmenkymmenen asteen pakkasissa, niin olen viihtynyt sisätiloissa tupaa lämmittämässä ja virkkaamassa. Pää alkaa hiljalleen hajota, tahtoisin jo ulkoilemaan ja liikkumaan! Ja nauttimaan tuosta ihanasta valosta ja auringosta! Ehkä kaivan kaikki mahdolliset toppavermeet kaapista, otan ulkovarastosta sauvat ja lähden reippailemaan - vaikka vain hetkeksi ;)




Mutta on tästä sisällä lötköilystä ollut se hyöty, että vihdoinkin tämä matto on valmis. Siitä tuli paljon pienempi kuin tuosta mustasta, kude on erilaista, mutta se ei haittaa, sillä aula on pienempi kuin työhuone. Tämä kude oli myös miellyttävämpi virkata, oli paljon kevyempää ja joustavampaa. 




Heti kun mamma on konttailemassa lattialla niin tämä kaveri on kehräämässä ja rapsutuksia hakemassa - loppui kuvaussessio kuin seinään ja alkoi rapsutussessio ;)




Mutta nyt mars pihalle, nauttikaahan tekin auringosta!




18. helmikuuta 2011

Perittyä

Eikö olekin suloinen tuoli? Eivät halunneet tätäkään mukaansa entiset omistajat, ja minusta se on aivan hurmaava! Onhan se kulunut ja remontin jäljiltä sai pintaansa vielä valkoisia maalitahrojakin, mutta silti jotenkin juuri tämän kodin näköinen. 


Työhuoneesta se löysi vihdoinkin paikkansa.




Jossain vaiheessa ajattelin näyttää sille sutia, mutta enää en ole varma. Jokaisella naarmulla, kolhulla ja maalitahralla on oma tarinansa, miksi maalata ne piiloon? Tuopahan tuohon muuten moderniin työhuoneeseen vähän kontrastia.




Nyt jatkuu maton virkkuu, jospa sen saisi jo illasta aulan lattiaa kaunistamaan!


Nautitaan tästä ihanasta valosta ja auringosta - pakkasesta (-29,8) en osaa enää nauttia..



15. helmikuuta 2011

Pannukahvia

Tänään oli ihana päästä töistä valoisan aikaan. 

Olla kotona jo neljältä.

Käydä auringon paisteessa kävelyllä uhmaamassa pakkasta.

Virkata ja rapsutella kissoja.
Unohtaa koepinkat koko illaksi.

Keittää pannukahvit puuhellalla.


Juoda ne pannukahvit kynttilänvalossa.

Tänään arki on ollut aika ihanaa, kiireetöntä.
Ja kuin pisteenä iin päälle sain juuri kuulla, että hyvä ystäväni on saanut töitä. Onnea Mari, olen niin onnellinen puolestasi <3


Toivottavasti myös sinulla on ollut päivässäsi ilon pisaroita!

 

13. helmikuuta 2011

Terassikauden avausta ja talviriehaa

Tämä viikonloppu on ollut aivan täydellinen: paljon pakkasta, auringon paistetta, ulkoilua ja loistavaa seuraa - tällaisia lisää! Olimme lauantaita viettämässä Himoksella ja yllätyimme, kuinka hyvät ja vaihtelevat rinteet sieltä löytyikään. Edellisestä laskureissusta sinne oli kulunut jo melkein kymmenen vuotta ja paikka oli laajentunut hurjasti! 


Aurinkoisen päivän kunniaksi innostuimme avaamaan terassikaudenkin, vaikka pakkasta oli rapiat -14 astetta.. Kuten huomaat hengitys höyryää kilpaa pöydällä olevan kahvikupin kanssa ;)




Ja näitä maisemia oli ilo katsella:



Tänään olen nauttinut kirpeästä pakkassäässä naapurikylän talviriehassa - ihailtiin paloautoja, syötiin hernaria ja laskiaspullia ja nautittiin auringosta kasvoilla.

Kipaisimme vielä siskon ja minipirkon kanssa kirpparille ja sieltä löytyi tämä söpöliini:


 
Sopii aika kivasti tuohon puuhellan eteen, tuo väriä tähän muuten "värittömään" kotiin. Ensin ajattelin maalata sen valkoiseksi, mutta katsotaan nyt.. Jos ihan kaiken ei tarvitsisi olla valkoista ;)


Nyt päiksyille mars, aurinkoista sunnuntain jatkoa sinulle! 



10. helmikuuta 2011

Jotain uutta, jotain vanhaa

Jo ennen kuin ostin talon, ihastelin ulkovarastossa olevaa kaappia. Huonokuntoista sellaista kylläkin. 

En vain tiennyt, mihin sen laittaisi ja mitä sille tekisi, joten se sai olla siellä.

Kaapin onnistuin pelastamaan roviolta, mutta nuo pienet laatikot ehtivät jo tuleen.. Harmi. Sisko keksi idean laittaa noihin koloihin rottinkisia laatikoita, ei ollenkaan hassumpi idea! Tai sitten teetän siihen pikkuruiset laatikot samanlaisilla vetimillä. Mitäs te muut olette mieltä?

Hiljalleen olen sitä sinne sun tänne tuumaillut, työhuoneeseen kankaille, eteiseen huiveille ja hanskoille, keittiöön pyyhkeille ja serveteille.

Yksi ilta mittailin keittiön muuria ja siinähän oli juuri tuon kaapin kiinnitysreiätkin. Tämä on siis tämän talon alkuperäinen keittiön kaappi. Ja siihen se tulee nytkin. Puuhellan viereen.




Nyt se on hiottavana (kauhea surina kuuluu pihalta) ja huomenna aamusta se lähtee maalattavaksi. Vaikka se ei ole vielä lähtenytkään tuunattavaksi, niin mä jo odotan sitä innokkaasti takaisin ja omalle paikalleen. Mä niin toivon, että se sopii tuohon muuten niin uuteen keittiöön - sillä ainahan jotain uutta ja vanhaa on oltava ;)




Leevikin innostui tutkailemaan 'uutta' kaappiamme, olipa se mielenkiintoinen ;)  

4. helmikuuta 2011

Virkkauksen ABC



Näitä virkattuja mattoja olen ihastellut jo pitkään monessa blogissa ja halusin sellaisen itsellenikin. Ongelmaksi muodostui vain se, etten ole koskaan virkannut. Ajattelin kuitenkin tulostaa ohjeen ja sitä lukiessani valtasi pienoinen epätoivo mielen - en ymmärtänyt yhtään mitään tästä:


5 kjs. * Jätä 2 p väliin, 1 ks, 4 kjs*. Toista *-* 24 kertaa. 1 ps 1. kjs-kaaren 1. s:aan, 1 ps kjs-kaaren 2. s:aan.

Projektin aloitukseen sain apua koulumme tekstiilityön opettajalta, joka ilokseni antoi ohjeet silmukoiden harjoitteluun sekä listan virkkausmerkeistä ja lyhenteistä. Yhden illan harjoittelin silmukoita itsekseni ja tavasin tuota ohjetta - sehän olikin suhteellisen helppoa! 




Tänään sain tuon maton valmiiksi, viitenä iltana sitä olen töiden jälkeen tehnyt. Ei ollenkaan paha! Nyt leikittelen ajatuksella, josko tekisin yläkerran aulaan samanlaisen luonnonvalkoisena, kun siellä tuo värimaailma on hieman hempeämpi. Hetken tauko tekee varmaan hyvää käsille, jotka ovat aivan kipeinä. Mattoon meni 4 kiloa trikookudetta ja sen pyörittely sylissä oli loppuvaiheessa jo aika hankalaa ;)



Nyt vapaapäivä jatkuu opiskelun merkeissä - vaikka mieluummin mä kipaisisin kangaskauppaan ostamaan sitä luonnonvalkoista kudetta!





3. helmikuuta 2011

Iloa ilmassa..


.. ja kevättä rinnassa! Linnut laulavat, aurinko paistaa, pakkanen on laskenut ja kaiken huipuksi olen saanut tunnustuksia! Ja monta!


Tosi lämmin kiitos tunnustuksista Taika , Mari , Miia , Allidaalia ja Prefecta , nämä lämmittävät mieltä tosi paljon. Ja kiva tietää, että teitä lukijoita siellä on ja että pidätte lukemastanne. Muutamia uusiakin lukijoita olen saanut, kiva saada teidät mukaan menoon (vaikkakin tällä hetkellä hiljaiseen sellaiseen..)

Syy siihen on ihan tämä pidentynyt työmatkani. Iltaisin on vaan niin myöhään kotona, ettei enää jaksa konetta avata tai ylipäätään ajatella mitään. Täällä on luettu paljon, on aloitettu se trikoosta virkattava matto (josta tulee muuten aivan valtava) sekä ulkoiltu. On myös muistettu nauttia kynttilöistä, juustoista ja viinistä, saunomisesta ja tyttöjen illasta. Tämä plikka on väsynyt mutta onnellinen.


Pakko myöntää sekin, että tulee nukuttua aivan liian vähän.. Tuohon yöpöydän kulmalle pitäisi laittaa jokin tosi unettava kirja ja mennä peiton alle lukemaan jo kympiltä - viimeistään. Kun se herätys on vähän viiden jälkeen joka päivä.. Huoh.





Mutta asiaan. Tähän tunnustukseen liittyy nimittäin tehtävä kertoa itsestään 7 asiaa. Tässä minun paljastukseni tulevat:


1. Rakastan ruoanlaittoa, joka ilta pyrin tekemään edes jotain. Erittäin harvoin ostan eineksiä. Katkaisee työpäivän ja aloittaa oman ajan ;)

2. Työskentelen lasten ja nuorten parissa ja olen unelma-ammatissani, ainakin suurimmaksi osaksi. Välillä pinna kiristyy teini-ikäisten kanssa kireällekin ja silloin mietin muita vaihtoehtoja elannon tienaamiseen.. ;)

3. En ole käynyt jumpassa huhtikuun jälkeen. Hävettää ihan myöntääkin tuo. Mutta kesäisin pyöräilen ja lenkkeilen, talvisin lenkkeilen ja harrastan paljon hyötyliikuntaa. Kävelyä tulee työmatkoilla jopa 6 km päivässä!

4. Tykkään olla kotona. Puuhastella, kuunnella musiikkia, neuloa, tehdä ruokaa - olla vaan.

5. Tahtoisin koiran, mutta nuo minun ihanat kollini eivät koirista juurikaan perusta. Koiran aika on siis joskus myöhemmin, toivottavasti vielä paljon myöhemmin.

6. Rakastan mustaa ja valkoista. Lähes kaikki vaatteeni ovat mustia tai valkoisia muutamaa väriläikkää lukuun ottamatta. Sisustuksenikin noudattaa tätä värimaailmaa.

7. Olen talvi-ihminen henkeen ja vereen, mutta tänä talvena odotan jo malttamattomasti, että lumet sulaisivat. Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on oma piha ja kasvimaa, kukkapenkkejä ja omenapuita. Sormet syyhyää jo ja ideoita haetaan kaikilta mahdollisilta nettisivuilta.


Annan tämän tunnustuksen muutamalle ehdottomalle suosikilleni, näitä blogejaja lueskelen erittäin mielelläni:


Marin positiivisia ajatuksia natustelen
Johannan  kaunista kotia ihastelen
Helenan käsitöistä innostun 
Marielisan elämänmakuisia juttuja lueskelen
Kirsikan remonttia ja sisustamista seurailen
Villa Harmonian rintamamiestalon remontointia ja sisustamista ihastelen 

 Annikan löytöjä ja kotia ihailen


Oikeastaan tämän tunnustuksen ansaitsivat kaikki lempiblogini, tasapuolisesti jokaikinen. Yksi tämän bloggaamisen iloja on kiinnostavien ja kauniiden blogien löytäminen ja seuraaminen. 


Hymyä sinulle tähän päivään, minulla se on ainakin tosi herkässä ;)