30. syyskuuta 2010

Luova leikki



Siskon Tirlittan -blogissa osallistuin Luovaan leikkiin.

Luovien ihmisten yhteisleikki:
Lupaan lähettää jotain itsetehtyä viidelle ensimmäiselle, jotka jättävät kommentin tähän postaukseen.
Heidän tulee vuorostaan julkaista tämä omassa blogissaan ja lähettää jotain itse tehtyä viidelle ensimmäiselle, jotka siihen kommmentoivat. Sääntönä on, että tavaran yms. pitää olla itse tehty ja toimitettu osanottajillle vuoden 2010 aikana.
 
 
Blogistania on täynnä toinen toistaan upeampia kädentaitajia, joten haastan teidät kaikki tähän mukaan!








Onpa muuten ihana kuulas syyssää ulkona, taidan ottaa kahvin, laittaa paljon lämmintä päälle ja siirtyä parvekkeelle nauttimaan ilta-auringosta!
 
 


28. syyskuuta 2010

Ilonpisaroita



Olipa ihana yllätys, että olen saanut uusia lukijoita! Sydämellisesti tervetuloa mukaan menoon! ;)




Tähän viikkoon on jo nyt mahtunut uuden keittiön hankkimista, kaakeleiden valintaa kylpyhuoneeseen ja seinäpintojen pohdintaa. Mihin jättää lautaseinän näkyviin ja mihin laittaa levy. Jotenkin kauhean vaikea päättää, tuo lautaseinä on vaan niin kaunis.. Kuvitelkaa se valkoisena, nam!





 Kuva antaa ihanan realistisen kuvan purkuhommista, tuota seinälevyä saikin sitten kantaa selkä vääränä eilen lavalle..

Puuhakasta viikkoa kaikille, täällä se ainakin jatkuu juuri sellaisena!





26. syyskuuta 2010

Purkamisen riemua ja ärräpäitä



Vihdoin sain avaimet käteen ja pääsin ihan rauhassa tuumailemaan sisälle taloon. Ei kauan tuumailtu, sisko ja siskon mies apuna aloimme heti heiluttamaan sorkkarautaa ;) Ja tulostakin saimme mukavasti, mieluisin on ehkä tämä ihana lautaseinä olohuoneessa.




Ihastelimme myös kuutta eri kerrosta tapetteja eri vuosikymmeniltä, yhtä tuollaista harmaana olin ajatellutkin olohuoneen yhteen seinään. Aika hauska yhteensattuma!




Tänään jatkuu purkutyöt, saan siskoni onneksi avuksi raksalle. Ei tarvitse tytöt jumppia lähiviikkoina, sen verran raskasta tuo seinien alas repiminen kyllä on.. Ärräpäitä sai päästellä tiukimmin naulattujen levyjen kanssa, tässähän pääsee mukavasti agressioista eroon samalla...




Sain jo ensimmäisen tervehdyksen naapurilta, ihanat amppelit portaita koristamaan ;)



Mut nyt me lähdetään takaisin työmaalle heiluttamaan sorkkarautoja!

21. syyskuuta 2010

Suuria suunnitelmia

.. ja kovasti tohinaa kuuluu tähän viikkoon. Kuntotarkastus meni läpi ja nyt on alkanut kuumeinen remonttimiesten ja -tarpeiden hankinta. Perjantaina saan avaimet käteen ja sitten se on menoa! Minusta tulee talonomistaja, hihii!



Minä ja mun omenapuu ;)


Mutta onpa ihanaa bloggailla ja etsiskellä juuri niitä mun keittiöön, kylppäriin ja olkkariin sopivia materiaaleja. Ongelmana vaan on, että on niin paljon kaikkea ihanaa ja budjetti rajallinen.. Onneksi saan huomenna siskon mukaani ja lähdemme katselemaan Ikeaan näitä halvempia vaihtoehtoja. Koko ilta onkin sujunut vauhdikkaasti nettisivuilla ihmettelemässä kaappeja, kodinkoneita, huonekaluja ja lattiavaihtoehtoja. 



Ensimmäiset ostokset taitavat olla kuitenkin akkuporakone ja sorkkarauta, siirrytään niihin suurempiin remontin edetessä ;)
Nautitaan syksyn väreistä, nyt saa jo täällä etelässäkin nauttia kauniista ruskasta ja viileydestä!

17. syyskuuta 2010

Harmaata



Tämä kauluri valmistui muutamassa illassa ja jo nyt tuntuu, että siitä tuli mun ehdoton syyssuosikki! Ihanan lämmin ja vielä herkullisen harmaa.





Sorruin myös ostamaan alennuksesta uuden nahkatakin, olihan se ostettava, kun halvalla sai ;) Kyllä nyt kelpaa lähteä syystuulen tuiverrettavaksi!


Nyt mä kuitenkin laitan kumpparit jalkaan ja lähden sienimetsään!

Kivaa kirpakkaa syyskuista viikonloppua!




14. syyskuuta 2010

Lämmintä päälle..



Löysin aivan ihanan kaulurin Kalastajan vaimon käsityöblogista , tätä oli vaan pakko käydä neulomaan! Langan löytyminen oli hieman haasteellista, mutta pienestä ihanasta vakkarilankakaupasta löytyi tämä italialainen harmaa villalanka. 





Ensimmäisen kaulurin sain valmiiksi jo eilen illalla, mutta kun sitä innoissani kävin sovittamaan, solahtikin se olkapäiltä melkein vyötärölle.. Voi harmi! Eli ei muuta kuin purkamaan ja aloittamaan uudelleen pienemmällä silmukkamäärällä. Alkuperäisessä ohjeessa on 160 silmukkaa, mutta lanka on ohuempaa. Tätä en tohkeissani huomioinut ollenkaan. Nyt aloitin tämän uuden 120 silmukalla, jännityksellä odottelen lopputulosta ;)


Mukavaa alkanutta syksyistä viikkoa!


P.S. Näillä bambupuikoilla on aivan ihana neuloa! Vaikkakin ne ovat jo ensimmäisen neuleen jäljiltä hieman lommoiset, mulla on aika tiukka käsiala..







12. syyskuuta 2010

Rapujuhlia ja mustikoita



Tällaisia viikonloppuja tahtoisin lisää, iloiset rapujuhlat ystävien kanssa, metsässä samoilua ja vielä siskonkin luona kyläilyä - onpa kevyen onnellinen olo! Muuten ei ole kevyt olo, tuli syötyä ihan kauhiasti, kun oli niin hyvää ruokaa!


Vähän jäi harmittamaan köyhä mustikkasaalis, 2 litraa löysimme vain. Mutta koska joka asiasta on löydettävä jotain positiivista, niin eipähän tarvinnut koko iltaa niitä siivota ;) Nyt on mustikoita muutamaan kiisseliin ja piirakkaan pakkasessa, nam! Ja ystävälle lämmin kiitos siitä, että annoit keräämäsi marjat minulle mukaan!


Ensi viikonloppuna sienimetsään, kyllä syksy on ihanaa aikaa tällaiselle hamstraajalle!


Nautitaan alkavasta ruskasta ja muistetaan pysähtyä ihastelemaan sitä!


7. syyskuuta 2010

Jännitys osittain ohi

Koko päivän olen ollut kuin tulisilla hiilillä, odottanut soittoa kuin kuuta nousevaa. Tulihan se soitto viimeinkin. Tarjous meni läpi. Hih! Hih! Kiitti tytöt peukuista, ne taisivat toimia!


Nyt sitten jännätään kuntotarkastusta, mä tarvitsen taas niitä teidän peukkuja! 


Ja jotta mieli olisi vieläkin parempi, sain Heliltä Kotoisaa arkea-blogista ihanan tunnustuksen. Kiitos Heli, hymy sulle!


Tähän tunnustukseen liittyy kolme tehtävää:
 

1. Pass this award to five bloggers who you love and inspire you
2. List 3 things you love
3. Show a picture you love and explain why



Tämä tunnustus, kuten monet muutkin, on jo niin monessa blogissa, etten sitä erikseen kenellekään lähetä. Annan sen sinulle mukaan otettavaksi.

Kolme minulle rakkainta asiaa ovat:


1. Perheeni - vanhempani, siskoni perheineen ja veljeni perheineen, mulla on ihana perhe, josta olen erittäin kiitollinen

2. Oma koti, jossa saan olla juuri sellainen kuin haluan ja joka on aina avoin ystäville ja perheelle.

3. Ystäväni, jotka tukevat minua, nauravat ja itkevät kanssani, ovat läsnä.



Rakkain kuvani tämä, kuva ihanista keski-ikäisistä kolliherroistani loikoilemassa. Tätä tunnelmaa haluan kotona olevan, täällä rentoudutaan ja ollaan vaan. Kehrätään yhdessä ja välillä vähän sähistäänkin ;)



 

Tätä tunnelmaa lähetän teillekin, meillä on juuri nyt tätä. Aika ihanaa.

 


 

6. syyskuuta 2010

Kalliotalo..

.. on vienyt tämän naisen sydämen. Talo korkealla kallioilla ja isolla vehreällä tontilla on saanut minut huokailemaan jo pitkään. Tuonne voisi tehdä sitä ja tuonne rakentaa tätä. Lähipäivät osoittavat, jääkö tuo ihanuus vain haaveeksi vai pääseekö kohta heiluttamaan maalisutia ja purkamaan vanhaa..






Jännittää ihan kauheasti, miten tässä nyt mihinkään töihin tai muuhun elämään edes pystyy keskittymään..? 





Nää kalliot on vaan niin upeita!




Ja puuhellakin sieltä löytyy, juuri sellainen aito vanha.


Nyt on pakko lähteä vaikka ulkoilemaan, eihän tästä muuten mitään tule. Istun vaan koneella ja katselen näitä kuvia koko illan ;)

5. syyskuuta 2010

Uudet söpöt

Jos tästä flunssasta jotain positiivista seurausta on ollut, niin ne on nämä palmikkosukat. Aloitin niiden tekemistä jo toukokuussa, mutta kesähelteillä villasukkien kutominen ei ollut kovin mielekästä. Viisi päivää kotona kuumeessa ja johan alkoivat puikot heilua taas.







Säiden viileneminenkin saa joka syksy aikaan neulontainnon viriämisen. Aika ihanaa, pitkästä aikaa puikot kilisevät ja kaikkea kaunista on suunnitteilla. Ehkäpä jo sinne uuteen kotiinkin voisi neuloa tai virkata jotain pientä..


Valkoisesta torkkupeitosta ajattelin aloittaa, katsotaan mitä sitten seuraavaksi. Dropsdesignilla on muutama suloinen peitto, ensi viikolla siis lankojen hakuun ihanasta pienestä lankakaupasta keskustasta. Siellä aika melkein pysähtyy ja jokaista lankakerää on kosketeltava ja tunnusteltava!



2. syyskuuta 2010

Elämänmuutos lähenee..


Nyt se varmistui, nimittäin paluu kotiseudulle. Tämä pikkupesä löysi uuden onnellisen omistajan, vihdoinkin. Koko kesä on kulunut enemmän tai vähemmän jännityksessä, meneekö vai eikö mene ja millä hinnalla menee. Nyt voin huokaista helpotuksesta ja aloittaa talonmetsästyksen ihan tosissaan!




Olo on niin onnellinen ja kevyt, paluu kotiseudulle häämöttää jo kahden kuukauden sisällä! Jännittääkin vähäsen, löytyykö se talo ja milloin se löytyy, missä tehdään kompromisseja ja missä ei. 




Kiirehtiä en tahdo enkä ottaa toiseksi parasta. Vuokra-asunnon taidan laittaa hakuun, jotta voi ihan rauhassa katsella ja tunnustella, odottaa sitä ihkaoikeaa punaista tupaa meidän miniperheelle. Siskollakin onneksi riittää vielä intoa juosta talonäytöillä, kiitos sisko siitä! 


Kyllä jännittää!!