28. kesäkuuta 2010

Nuotiota ja illanhämyä..



.. sekä loistavaa seuraa, niistä oli meidän juhannus tehty. Saunaa, vihtomista, hyvää ruokaa, yhteislaulua, melomista, kuinka paljon kaikkea kivaa mahtuikin yhteen viikonloppuun!




Kauniin Puulaveden rannalla olen viettänyt jo monta monituista juhannusta, pienessä saunamökissä. Piha täynnä telttoja, terassilla tanssit tanssilavan sijaan, kuutamouinteja, kalastuskisoja ja krokettia. Iloisia ihmisiä ja uusia ystäviä.






Tästä on ihana jatkaa lomaa, toivottavasti pian taas mökkeilyn merkeissä ;)


Oikein mukavaa lomaa kaikille, mistä on teidän lomat tehty?





23. kesäkuuta 2010

Suuria muutoksia



Nyt on koti myynnissä. Haikein mielin loppujen lopuksi sen myyntiin laitoin. Vaikkakin se oma talo lapsuuden maisemissa unelmissa jo siintää, niin silti jäähyväisten sanominen omalle pikkupesälle on vaikeaa.




Olen lohdutellut itseäni, että seuraavasti kodista teen samanlaisen, suuria valkoisia pintoja, puulattiaa, väriläiskiä siellä täällä.



Ja olenhan siellä minä. Ja hurmuriherrat. Ja mikä parasta, sisko ja siskon perhe lähellä. Sekä se oma piha. Sitä minä kovasti jo odotan.

Yhtä odotteluahan tämä kesäloma taitaa olla, mutta jännityksellä odotan jo syksyä ja uusia tuulia. Järvituulia merituulen sijaan ;)


21. kesäkuuta 2010

Lomalla töihin..



.. eikä sieltä meinannut pois päästä! Miten sitä ihminen voikin lähteä lomalle niin vauhti päällä, että unohtaa lähettää sen ainoan asiapaperin, jolla on deadline.. Mukavasti siellä 3 tuntia hurahti, tuskanhiki niskassa koko ajan.. No, oikeastaan oli ihan kiva nähdä työkavereita, istua kahvilla ja jutella kesäsuunnitelmista

Huomisesta lähtien meidän pesueen fiilis on tämä:




Me vaan ollaan ja lomaillaan, ilman suunnitelmia, ilman aikatauluja, ihan vaan fiiliksen mukaan mennään.

Huomenna voisi lähteä merenrantaan tai jäädä parvekkeelle lukemaan.

Sen päätän vasta huomenna. 

Katsotaan, miltä aamulla tuntuu.

Mukavaa lomaa / loman odotusta ja tietenkin juhannusta!


20. kesäkuuta 2010

Irtiotto arjesta vol 2



Ajatuksissani olen vieläkin tuolla saariston rauhassa, pyörä hiljaa rullailee merenrantaa, ohi peltojen ja vanhojen kauniiden talojen.



Linnut laulavat, autoja menee harvakseltaan ohi.




Kaukana lipuu purjelaiva, ollapa sen kannella. Tai ei sittenkään, on aivan kauhea tuuli. 


 
 
Löysin myös unelmataloni, tuossa minä haluaisin asua. On vaan aika kaukana kotoa, ikävähän se täällä tulisi.




Ja tämä ihanuus Till salu. 






Ihanaa juhannuksen odotusta ja rantakallioita ilta-auringossa!


Irtiotto arjesta



Loma. Ihana loma. Ja saaristossa. Kustavista Paraisille pyöräilimme hiljalleen tunnelmoiden 4 päivää, yöt teltassa, illat nuotiolla makkaraa paistaen, päivät pyöräillen ja valokuvaillen, lounasta trangiassa keitellen, kaikkia mahdollisia luonnon ihmeitä ihmetellen. Olipa ihana irtiotto arjesta. 







Ja kuinka me tätä saaristolaisleipää söimmekään, kuinka voikaan olla leipä hyvää!




Ja nämä  kukat, niitä me jaksoimme ihailla aina vaan. Opin monta uutta lajia, katsotaan, kuinka kauan ne mielessä pysyvät ;)



Mitä sinulla on lomasuunnitelmissa?



14. kesäkuuta 2010

Tunnelmointia alppiruusupuistossa


Kuinka voikaan olla kaunis paikka ihan kodin lähellä! Joka kevät ja kesä siellä tulee vietettyä aikaa, joskus ihan kirjan ja ipodin kera. Linnut laulavat, tuuli suhisee puissa ja kukat tuovat silmänruokaa. Tänään menimme sinne ystäväni kanssa iltakävelylle, tovi jos toinenkin siellä vierähti kukkia ihastellessa.. Sinne tosin oli eksynyt myös vähäsen liikaa muitakin, mutta sopu sijaa antoi kapeilla pitkospuilla.










Myös näitä pikkukavereita siellä oli runsaasti, tämä taisi oikein poseerata kuvaajalle ;)




Toivottavasti loppuviikko ilostuttaa meitä kaikkia auringon pilkistyksillä, vähäsen saa vettä tulla aina silloin tällöin!

Ja se talo, se oli unelma, työläs unelma. 
Huoh..

13. kesäkuuta 2010


Tänään taas tie vie vanhoille kotikulmille. Siellä odottaa kaksi pikkuista taloa ja sisko, eli talonäytöissä kuluu tämäkin sunnuntai taas. Minun pieni tupani ja perunamaani antavat vielä odottaa itseään, mutta ehkä jo tänään minut valtaa tunne, että tämä se on! Ajattelin eilen, että kyllä tämä elämä on jännittävää!



Omenapuita, marjapensaita, puiden katveessa päiväkahvittelua, lintujen laulua, vanhan talon tunnelmaa - näitä minä etsin.


Ei malttaisi millään syödä aamupalaa, autoon jo tekisi mieli hypätä ja lähteä ajelemaan! 

Rentouttavaa sunnuntaita!

12. kesäkuuta 2010

Vihdoinkin lomalainen sai aurinkoa..



.. ja sai taas nauttia ulkona oleilusta. Parvekkeella join aamukahvin, kuuntelin lintujen laulua, ihastelin ostamiani ja saamiani kukkasia ja nautin auringosta kasvoilla. Ihana tapa aloittaa aamu ja vielä loma-aamu, tällaisia tämä toivoo lisää ja paljon!

Tämän pikkuisen kukkaistutuksen sain lahjaksi, arvasikohan lahjan antaja, että rakastan lemmikkejä ja markettoja? 


Ja tuo sisukas mansikka. Viime keväänä laitoin siemenet kokeeksi kasvamaan, se talvehti parvekkeella lumen alla ja nyt se kukkii! Vielä kun saisi vaikka vaan yhden mansikan, niin jo olisi suu hymyssä ja emäntä onnellinen ;)




Ihanan aurinkoista illan jatkoa, minä hyppään autoon ja lähden ystävälle kyläilemään ja lenkkeilemään!

 

8. kesäkuuta 2010

Nuttuja Etiopiaan


Nämä harmaat päivät saavat viettämään lomaa kotosalla ja kutimet vaan heiluvat! Pian saan laitettua paketin Etiopiaan Airan sairaalaan, kaksi valmista nuttua ja kolmas jo loppumetreillä. Mikäli nuttuja tulee paljon, vauvat saavat omansa kotiin mukanaan. Kaikki siis neulomaan mukaan! Lisää nuttuprojektista voit lukea tästä linkistä: 




Nuttu on todella helppo tehdä ja nutun ohjeen saa vapaasti levittää eteenpäin. Tällaisia nuttuja me olemme äidin kanssa saaneet aikaan, kiitos äiti osallistumisesta! 



Ohje on Nalle-langalle, minä tein omani Nalle aloevera -langasta, suloisesta pinkistä! Ohje soveltuu myös Novitan Tennessee -puuvillalangalle.




 Luodaan 70 silmukkaa.

Kudotaan kaksi oikein kaksi nurin yhteensä 22 cm.

Sen jälkeen kudotaan aina oikein neulosta 24 silmukalla, kaksi oikein kaksi nurin 22 silmukalla ja aina oikein 24 silmukalla yhteensä 3 cm.

Kolmen sentin jälkeen päätetään keskimmäiset 22 silmukkaa ja kudotaan kumpikin olka erikseen aina oikein neuletta, noin kolme senttiä etukappaletta + kolme senttiä takakappaletta.

Seuraavalla kerroksella 24 silmukkaa oikein ja luodaan 22 uutta silmukkaa keskelle ja taas kudotaan 24 silmukkaa oikein.

Seuraavilla kerroksilla 24 silmukkaa aina oikein, 22 silmukkaa kaksi oikein kaksi nurin ja 24 silmukkaa aina oikein yhteensä 3 cm.

Sitten siirrytään kokonaan takaisin kaksi oikein kaksi nurin neuleeseen, jota tehdään taas 22 cm.

Tuloksena on siis pitkä pätkä, jossa nelikulmainen pääaukko keskellä.

Viimeksi ommellaan sivusaumat yhteen. Käsille jätetään aukot.




Nuttu on helppo tehdä ja onnistuu varmasti, vaikka ei olisikaan paljon neulonut.



Nyt vain puikot heilumaan ja nuttuja tekemään! 

 

7. kesäkuuta 2010

Ajatukset vielä töissä..


.. sillä viimeiset työpäivät olivat vaan niin mukavia! Yhden päivän vietimme retkeillen maalaismaisemissa, makkaraa paistaen, iloisesti höpötellen ja menneitä muistellen. Haikeissa tunnelmissa jäin siis lomille.



 
Tänään ehdin jo hieman ulkoilemaan järvimaisemissa, ihana auringon paiste, mutta mihin se lämpö hävisi? Huulet sinisinä sai hellehaalarissa pimu istua rannalla ;) 





Ihanaa päästä lomasuunnitelmien kimppuun ja ensimmäistä olen jo alkanut toteuttaakin, vajaat sata sivua sain jo kahlattua ja on aika addiktoiva teos. Päätimme kirjapiirissämme lukea Puhdistuksen, koska se on kahminut niin paljon eri palkintoja. En voi muuta kuin suositella, Sofi Oksasen tyyli puree ainakin minuun.



Kaikille oikein mukavaa aurinkoista viikkoa! Täällä kesää huhuillaan takaisin, kuuleeko kesä?


3. kesäkuuta 2010

Loman odotusta

Kuinka nämä päivät ennen lomalle jäämistä ovatkin niin pitkiä ja täynnä tohinaa.. Ja iltaisin on niin puhki ja poikki, ettei jaksa kuin sohvalle heittäytyä. Mutta ajatus alkavasta lomasta saa silti hymyn huulille ja kireyden katoamaan. Kesälomasuunnitelmiakaan en ole ehtinyt tässä kiireessä tekemään, mutta vielähän tässä ehtii. Ei pidä siitäkään stressiä ottaa ;)

Tämä loma hiipii joka kesä hiljalleen, tulee hieman yllätyksenä, miellyttävänä sellaisena.






Tänä kesänä en aio:

kiirehtiä
stressata

kiitää tiukkojen aikataulujen mukaan

jättää kissoja pitkiksi ajoiksi hoitoon
 




Tänä kesänä sen sijaan aion:

lukea monta kirjaa (ensiksi käsittelyyn pääsee Sofi Oksasen Puhdistus)

neuloa jotain kaunista

tehdä pitkän vaelluksen yksin Lapissa

viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa

pyöräillä 

juosta talonäytöissä




Näistä on minun kesäni tehty, miltä sinun kesälomasi näyttää? Kaikille ihanaa ja rentouttavaa kesälomaa, minulla enää kaksi aikaista aamua ja sitten lomille lomps!